Καβάλα: Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» στους Φιλίππους

Την Ιφιγένεια εν Αυλίδι του Ευριπίδη, παρουσιάζει η 5η Εποχή Τέχνης, την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουλίου, στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στο πλαίσιο του 65ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

Η παράσταση σε συνεργασία με την Ars Aeterna, το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου και το Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας θα ξεκινήσει στις 21.30 το βράδυ.

Ο Θέμης Μουμουλίδης επιστρέφει για τρίτη φορά στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», επιχειρώντας να επανατοποθετήσει τα όρια, αναδεικνύοντας την εφιαλτική σχέση της τραγωδίας του Ευριπίδη με την δυστοπία της εποχής μας.

Στο ρόλο της Ιφιγένειας η Μαρία Πετεβή, μια από τις σημαντικότερες εκπροσώπους της νεότερης γενιάς ηθοποιών. Αγαμέμνων ο Λάζαρος Γεωργακόπουλος, Κλυταιμνήστρα η Ιωάννα Παππά, Μενέλαος ο Άκης Σακελλαρίου, Αχιλλέας ο Γιώργος Χρυσοστόμου. Στους ενοποιημένους, για τις ανάγκες της σκηνοθεσίας, ρόλους του Πρεσβύτη και των Αγγελιοφόρων, ο Παντέλης Δεντάκης.

Στην «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», μια κοινωνία σε παρακμή θυσιάζει την Ιφιγένεια –και μια ολόκληρη γενιά νέων ανθρώπων- για έναν μάταιο και άδικο πόλεμο. Η «Ιφιγένεια» είναι η τραγωδία της Ιστορίας. Μια ωδή σ’ αυτό που κάθε φορά θυσιάζεται – για να γεννηθεί η καινούργια εποχή ή για να ανοίξει ένας νέος κύκλος καταστροφής.

Τα εισιτήρια κοστίζουν 20 και 17€.

Δείτε επίσης : Η «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» του Ευριπίδη στο Θέατρο Δάσους – ertnews.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος