Καβάλα: Η εγκατάλειψη ενός ιστορικού κτιρίου της πόλης

Ευθύνες στις ΕΤΑΔ επιρρίπτουν οι τοπικοί φορείς για την κακή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κτίριο του πρώην Πρωτοδικείου Καβάλας, το οποίο παραμένει αναξιοποίητο επί 12 χρόνια, όταν οι δικαστικές υπηρεσίες μεταφέρθηκαν στο νέο Δικαστικό Μέγαρο.
Καβάλα: Η εγκατάλειψη ενός ιστορικού κτιρίου της πόληςΠρόκειται για ένα εμβληματικό κτίριο της Καβάλας, συνδεδεμένο με την ιστορία της. Υπήρξε το πρώτο Διοικητήριο της πόλης και από τον εξώστη του, τον Ιούνιο του 1913, ο πλωτάρχης Κριεζής ανακοίνωσε στους πολίτες της οθωμανικής Καβάλας την κατάληψη της πόλης από τον Ελληνικό Στόλο και την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό.
Οι κατά καιρούς προσπάθειες της δημοτικής αρχής να αναλάβει το κτίριο έχουν πέσει στο κενό ενώ έχουν κατατεθεί διάφορες προτάσεις για την αξιοποίησή του.
Πρόσφατα επαναδιατυπώθηκε από τη διοίκηση του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδας η πρόταση να χρησιμοποιηθεί ένα τμήμα του για τη λειτουργία υπηρεσιών του (και συγκεκριμένα για τις διοικητικές ανάγκες των δύο ινστιτούτων Πετρελαίου και Τουρισμού), ώστε να λειτουργεί ως σημείο αναφοράς του Πανεπιστημίου στην πόλη και να την συνδέει με την Πανεπιστημιούπολη (η οποία βρίσκεται εκτός αστικού ιστού).
Την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το κτίριο στηλιτεύει σε ανάρτησή του ο  αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και πρώην δήμαρχος Καβάλας, Κωστής Σιμιτσής, με φωτογραφικό υλικό από το εσωτερικό του, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «ένα κτίριο που συνδέεται καθοριστικά με τη νεότερη ιστορία της Καβάλας κείται μουχλιασμένο, απροστάτευτο, παραδομένο στην αδιαφορία των golden boys της ΕΤΑΔ και του αθηναϊκού (παρα)κράτους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος