Καβάλα: Η Αλίκη Βουγιουκλάκη στο μουσείο του Θεόδωρου Κοκκινίδη

Το κέρινο ομοίωμα της Αλίκης Βουγιουκλάκη πρόσθεσε στη συλλογή του και μας παρουσιάζει ο Θεόδωρος Κοκκινίδης, μετά το σοβαρό τροχαίο ατύχημα που είχε τον Οκτώβριο του 2022.

Το νέο γλυπτό θα αντικαταστήσει στο μουσείο το παλιό ομοίωμα της ηθοποιού που φιλοτεχνήθηκε το 2001 και τότε ήταν εμπνευσμένο από την ταινία «Μοντέρνα Σταχτοπούτα».

«Η Αλίκη Βουγιουκλάκη χάραξε μία μοναδική πορεία στον χώρο του σινεμά και του θεάτρου στην Ελλάδα. Έλαμψε και αγαπήθηκε από το κοινό όσο καμία άλλη ηθοποιός. Έφτασε στην κορυφή. Έγινε «το πιο λαμπρό αστέρι». Προσωπικότητες όπως η Αλίκη δε σταματούν να εμπνέουν. Από εκείνη την εποχή των έγχρωμων ταινιών της εμπνεύστηκα και φιλοτέχνησα το κέρινο της ομοίωμα» αναφέρει ο κ. Κοκκινίδης.

«Στο μυαλό μου επικρατούσαν δυο εικόνες της Αλίκης: Αυτή του λαϊκού κοριτσιού που υποδυόταν στις ταινίες της και τα κατάφερνε να φτάσει στην κορυφή και αυτή της Αλίκης σταρ. Από τον πάγκο της ψαραγοράς στο πιο λαμπρό αστέρι και από την ταξιθεσία του θεάτρου, η πρώτη πρωταγωνίστρια. Έτσι παρουσιάζω το έργο μου. Με δύο διαφορετικά ρούχα που συνθέτουν αυτές τι εικόνες. Την Αλίκη της ψαραγοράς και τη σταρ Αλίκη του θεάτρου τραγουδώντας το «γείρε στην την πέτρα», συμπληρώνει.

Τον Οκτώβρη ο κ. Κοκκινίδης άρχισε ήδη να φιλοτεχνεί το επόμενο έργο, το ομοίωμα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ. «Όμως το άτυχες συμβάν με το αυτοκινητιστικό ατύχημα που μου συνέβη στο τέλος του Οκτώβρη του 2022 και κάποιοι γνωρίζετε, με κράτησε και με κρατά ακόμη εκτός δημιουργίας. Μόλις η υγεία μου το επιτρέψει, με ανυπομονησία θα προχωρήσω και θα ολοκληρώσω το ομοίωμα του Δημήτρη Παπαμιχαήλ, ώστε να πάρει τη θέση του δίπλα σε αυτό της Αλίκης» τονίζει.

Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων του Θόδωρου Κοκκινίδη βρίσκεται στα Κηπιά του δήμου Παγγαίου Καβάλας. Αριθμεί συνολικά 34 κέρινα ομοιώματα, 22 Ελλήνων και 12 ξένων προσωπικοτήτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος