Καβάλα: Ερώτηση της Τ. Ελευθεριάδου για στήριξη παραγωγών που επλήγησαν από τις χαλαζοπτώσεις

Την «απελπιστική», όπως αναφέρει, «κατάσταση» στην οποία βρίσκονται οι παραγωγοί που επλήγησαν από τις τελευταίες χαλαζοπτώσεις μετέφερε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου.

Στην ερώτηση που κατέθεσε ενημέρωσε για τις σοβαρές ζημιές σε καλλιέργειες-κυρίως- πατάτας, στα βόρεια τμήματα του νομού, μετά την ισχυρή χαλαζόπτωση της 1ης Ιουνίου, καθώς και για ζημιές στην περιοχή Τεναγών Φιλίππων στις 14 Ιουνίου, σε καλλιέργειες σιτηρών και ελαιοκράμβης, πέντε μέρες πριν τη συγκομιδή τους.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στις αμπελοκαλλιέργειες του Δήμου Παγγαίου που επλήγησαν από τις πρόσφατες κακοκαιρίες. Η κ. Ελευθεριάδου, υπενθύμισε ότι παρά τις δημόσιες δηλώσεις κυβερνητικών βουλευτών, οι αμπελουργοί της ΠΕ Καβάλας δεν έχουν αποζημιωθεί για την απώλεια εισοδήματος λόγω πανδημικής κρίσης.

Τέλος, αναφέρθηκε στις προεκλογικές δεσμεύσεις των κυβερνητικών βουλευτών για την από αέρος αντιχαλαζική προστασία και το γεγονός ότι η ΠΕ Καβάλας παραμένει εκτός κάλυψης από το εν λόγω πρόγραμμα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος