Καβάλα: Ερώτηση για την πτώση των εξαγωγών των επιτραπέζιων σταφυλιών

Τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν από τη μεγάλη πτώση των εξαγωγών των επιτραπέζιων σταφυλιών της Π.Ε. Καβάλας, την αύξηση του κόστους, την έλλειψη εργατικών χεριών, την χαμηλή τιμή των προϊόντων, καθώς και την ολοκληρωτική καταστροφή που άφησε πίσω της η θεομηνία του Ιούνη, θέτει υπόψιν του αρμόδιου Υπουργείου με ερώτησή της, η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Τάνια Ελευθεριάδου.

Όπως σημειώνει, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι εξαγωγές επιτραπέζιων σταφυλιών, καταγράφουν πτώση της τάξεως του 41% για την Π.Ε. Καβάλας, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ταυτόχρονα, η ζήτηση και οι τιμές στις αγορές πιέζονται για διατήρηση στα ίδια ή χαμηλότερα επίπεδα με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Η κ. Ελευθεριάδου ρωτά τον αρμόδιο υπουργό, μεταξύ άλλων, αν προτίθεται να εντάξει τους συγκεκριμένους παραγωγούς σε κάποιου είδους ενίσχυση και ποιος είναι ο σχεδιασμός για την κάλυψη του προϋπολογισμού των Δράσεων, απουσία επιλαχόντων, στην περίπτωση που οι υποβληθέντες φάκελοι δεν απορροφήσουν το διαθέσιμο ποσό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος