Καβάλα: Το έργο της σιδηροδρομικής Εγνατίας αντάξιο της οδικής

Την τεράστια σημασία της αυριανής υπογραφής συνεργασίας στην Καβάλα μεταξύ των Πρωθυπουργών Ελλάδας και Βουλγαρίας για τη δημιουργία σιδηροδρομικής Εγνατίας, επεσήμαναν το μεσημέρι (Τρίτη), κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, οι τρεις βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ του νομού. Δημήτρης Εμμανουηλίδης, Κώστας Μορφίδης και Γιώργος Παπαφιλίπου.

Όπως επεσήμαναν, πρόκειται για ένα έργο αντάξιο της οδικής Εγνατίας που συνδέει τα λιμάνια της Βόρειας Ελλάδας (Θεσσαλονίκης, Καβάλας και Αλεξανδρούπολης) με τα λιμάνια της Βουλγαρίας στη Μαύρη Θάλασσα και το Δούναβη. Είναι μια γεωστρατηγική επιλογή που παρακάμπτει το Βόσπορο και δίνει μια εναλλακτική, πιο οικονομική, μεταφορική λύση.
Το έργο, όταν υλοποιηθεί, θα μεταβάλλει το υφιστάμενο τοπίο των οδικών και θαλάσσιων μεταφορών στη νοτιοανατολική Ευρώπη και ταυτόχρονα θα αναβαθμίσει την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Η Καβάλα θα συνδεθεί με τη Θεσσαλονίκη μέσω Αμφίπολης.
Το μνημόνιο θα υπογράψουν οι αρμόδιοι υπουργοί Ελλάδας και Βουλγαρίας, Χρήστος Σπίρτζης και Ιβαϊλο Μοσκόφσκι. Οι αντιπροσωπείες των δύο χωρών θα βρίσκονται στην Καβάλα από σήμερα το βράδυ (Τρίτης).

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος