Καβάλα: Εργαζόμενοι στα πετρέλαια παραμένουν στο χώρο που έχει αποκλειστεί από την αστυνομία

Σε ένα τμήμα των χερσαίων εγκαταστάσεων των πετρελαίων στην Νέα Καρβάλη Καβάλας, σε ένα πύργο με σωληνώσεις, βρίσκονται από το πρωί δεκάδες εργαζόμενοι μετά από τον αποκλεισμό του χώρου από την αστυνομία.

Εκπρόσωποι της διοίκησης της Energean έχουν μπει στο εργοστάσιο, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν και δεν επιτρέπουν σε κανέναν την πρόσβαση.

Έξω από τις εγκαταστάσεις βρίσκονται εκπρόσωποι των θεσμικών φορέων της περιοχής που επιχειρούν να διαπραγματευτούν την ασφαλή αποχώρηση των εργαζομένων, εκτιμώντας ότι όσο περνά η ώρα τόσο η κατάσταση οξύνεται με απρόβλεπτες συνέπειες.

Την απομάκρυνση των ΜΑΤ για να αποχωρήσουν ζητούν και οι εργαζόμενοι καθώς και μέριμνα για την μεταφορά των συναδέλφων τους που βρίσκονται στις εξέδρες.

Από την πλευρά της η διοίκηση, με δελτίο Τύπου μεταξύ άλλων, διευκρινίζει ότι η εξέλιξη αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα ζητημάτων ασφαλείας που προέκυψαν όλο το διάστημα κατά το οποίο οι εργαζόμενοι δεν επέτρεπαν την είσοδο στα στελέχη της και κάνει λόγο για απόδοση ευθυνών σε όσους παρανόμησαν.

Στο μεταξύ, οι δύο πλευρές αναμένουν το πόρισμα κλιμακίου ελεγκτών του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, που είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις την προηγούμενη εβδομάδα.

Μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις ενώ βρίσκονται και μέλη των οικογενειών των εργαζομένων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος