Καβάλα: Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στο Θέατρο Φιλίππων

Tο Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος, διοργανώνει για 6η συνεχόμενη χρονιά το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, ως μέλος του Διεθνούς Δικτύου Αρχαίου Δράματος.

Το πρωτότυπο αυτό camp στην περιοχή των Κρηνίδων, ξεκίνησε με αφορμή τη συμπλήρωση των 60 χρόνων του Φεστιβάλ Φιλίππων το 2017.
Επιστρέφει και φέτος με την παρουσίαση μιας ολοκληρωμένης παράστασης αρχαίου δράματος, για πρώτη φορά πάνω σε αριστοφανικό κείμενο.

Καβάλα: Εργαστήριο Αρχαίου Δράματος στο Θέατρο Φιλίππων
Demosthenis Papamarkos, writer, Athens, Greece, January 2020 / Δημοσθένης Παπαμάρκος, συγγραφέας, Αθήνα, Ιανουάριος 2020

Η Γεωργία Μαυραγάνη και η ομάδα της θα παρουσιάσουν το αποτέλεσμα της εργασίας τους πάνω στους Βατράχους του σπουδαίου κωμικού ποιητή. Η παράσταση θα δοθεί την Κυριακή 21 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό.

Θα προηγηθεί την Παρασκευή 19 και το Σάββατο 20 Αυγούστου, την ίδια ώρα ένα διήμερο σεμινάριο με εισηγητή τον μεταφραστή Δημοσθένη Παπαμάρκου.

Την πρώτη μέρα οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα παρακολουθήσουν μια εισήγηση από τον ιστορικό και συγγραφέα Δημοσθένη Παπαμάρκο με θέμα την γεωγραφία και μυθολογία του Κάτω Κόσμου καθώς και μια απόπειρα αναπαράστασης σκηνών από το έργο του Αριστοφάνη «Βάτραχοι» σε σκηνοθετική καθοδήγηση Γεωργίας Μαυραγάνη. Τη δεύτερη μέρα θα γίνει παρακολούθηση της ανοιχτής πρόβας του έργου και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος