Καβάλα: Έργα βελτίωσης της οδικής ασφάλειας ύψους 2 εκ. ευρώ

Στο Πρόγραμμα Βελτίωσης Οδικής Ασφάλειας του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με έργο συνολικού ύψους 2 εκ. ευρώ, εντάχθηκε ο Δήμος Καβάλας.

Το έργο περιλαμβάνει βελτίωση της οδικής ασφάλειας σε επικίνδυνα σημεία του Δήμου και συγκεκριμένα κατασκευή κόμβου επί της επαρχιακής οδού Αμυγδαλεώνα – Σταυρούπολης, στο ύψος του οικισμού του Νέου Ζυγού, βελτίωση της οδικής ασφάλειας εντός του οικισμού του Ζυγού, βελτίωση της οδικής ασφάλειας στη συμβολή των οδών Ομονοίας-Κουντουριώτου και Κουντουριώτου-Ερυθρού Σταυρού, και επανασχεδιασμό του κόμβου στην συμβολή της οδού Κουντουριώτου με την οδό Ερυθρού Σταυρού.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την εγκατάσταση κεντρικού συστήματος ελέγχου φωτεινής σηματοδότησης και διαχείρισης κυκλοφορίας.

Η προμήθεια περιλαμβάνει την εγκατάσταση αφενός ενός συστήματος κεντρικής λειτουργίας των συστημάτων ελέγχου κυκλοφορίας, που θα επιτρέπει την εφαρμογή ολοκληρωμένης στρατηγικής διαχείρισης της κυκλοφορίας, και αφετέρου ενός συστήματος πληροφόρησης των μετακινούμενων μέσω καινοτόμων υπηρεσιών Συνεργατικών Ευφυών Συστημάτων Μεταφορών, που θα βελτιώνει την ασφάλεια της κυκλοφορίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος