Καβάλα: Έργα εξυπηρέτησης των αλιέων στο λιμάνι των Ελευθερών

Παρεμβάσεις βελτίωσης και εκσυγχρονισμού για την ολοκλήρωση των βασικών έργων υποδομής και την αναβάθμιση της ασφάλειας του λιμανιού στην περιοχή της Νέας Περάμου του Δήμου Παγγαίου Καβάλας, προϋπολογισμού 780.000 ευρώ περίπου, εντάσσονται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Αλιεία και Θάλασσα» του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το λιμάνι των Ελευθερών στη Νέα Πέραμο Καβάλας εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο την αλιεία ενώ με απόφαση του Γεν. Γραμματέα Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι καθορισμένος ως λιμένας – τόπος εκφόρτωσης/μεταφόρτωσης σκαφών παράκτιας αλιείας και ξιφία.

Οι παρεμβάσεις στην παρούσα φάση αφορούν εργασίες στη χερσαία ζώνη του υφιστάμενου λιμενίσκου, όπως εργασίες διαμόρφωσης της οδού πρόσβασης. Επίσης προβλέπει την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών στους αλιείς με την τοποθέτηση προσκρουστήρων για τον ασφαλή ελλιμενισμό των σκαφών καθώς και την τοποθέτηση υπαίθριων διανομέων ρεύματος – νερού με προπληρωμένη κάρτα για την εξυπηρέτησή τους. Για την περιβαλλοντική ασφάλεια του λιμένα προβλέπεται η προμήθεια κατάλληλου αντιρρυπαντικού εξοπλισμού προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Με την ολοκλήρωση της Πράξης, που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Θάλασσας και Αλιείας, επιτυγχάνεται η αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους διακινούμενους αλιείς και κατοίκους της περιοχής.

(φωτογραφία Ο.Λ.Κ.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος