Συνταγές της παράδοσής μας είχαν την ευκαιρία να γευτούν από κοντά οι φίλες και φίλοι του Λυκείου Ελληνίδων Καβάλας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση του ΛΕΚ στην αίθουσα του Κέντρου Βαλκανικής Λαογραφίας.
Μία εκδήλωση εμπνευσμένη από το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ιστορικού σωματείου της Καβάλας, Ιωσηφίνα Σεχλίδου η οποία έκανε και την παρουσίαση των εδεσμάτων που δοκίμασαν στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι. Το θέμα της ομιλίας «Ο ρόλος της Ελληνίδας στην εξέλιξη της μαγειρικής Τέχνης από την αυγή της Ελληνικής Ιστορίας». Μια βραδιά εμπνευσμένη από την παραδοσιακή κουζίνα. Συνταγές που μεταλαμπαδεύτηκαν από γενιά σε γενιά, που λατρεύτηκαν από μικρούς και μεγάλους, μαζί με την ιστορία της καθεμιάς, αναλύθηκαν με τη δέουσα προσοχή από την κυρία Σεχλίδου.
Οι καλεσμένοι έμειναν ενθουσιασμένοι ενώ ανάλογες εκδηλώσεις θα υπάρξουν και στο μέλλον για να γνωρίσουν μικροί και μεγάλοι την παραδοσιακή ελληνική κουζίνα που τόσα πολλά έχει να μας προσφέρει.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος