Καβάλα: Επίσημη παρουσίαση του Φεστιβάλ Cosmopolis

Με την συμμετοχή 230 επαγγελματιών καλλιτεχνών και 1000 ερασιτεχνών, 24 σχολείων με 300 μαθητές, 130 εθελοντών και δεκάδων υποστηρικτικών επιχειρήσεων και εξωτερικών συνεργείων, θα υλοποιηθεί στην Καβάλα, από τις 25 Ιουλίου έως τις 30 Αυγούστου, το φετινό Φεστιβάλ Cosmopolis.

Το βράδυ της Τρίτης παρουσιάστηκε στον Φάρο της Παναγίας το επίσημο πρόγραμμα της διοργάνωσης. Το φετινό πρόγραμμα του Cosmopolis χωρίζεται σε τρεις βασικές ενότητες.

Η πρώτη, το CosmoWorld I (από 25-30 Ιουλίου) στην χερσόνησο της Παναγίας περιλαμβάνει συναυλίες της Άλκηστις Πρωτοψάλτη, συνεργασία του Ιταλού Undercatt, του Ισπανού Shall Ocin και του Έλληνα DJ, Jorgio Kioris, την εμφάνιση της Σοφίας Νεοχωρίτου με τους Istanbul Ensemble,  της Asmaa Hamzaoui και των BnatTimbouktou από το Μαρόκο, των ΤΑΒΑΝΚΑ από το Πράσινο Ακρωτήριο και κλείνει με τη συναυλία των Locomondo.

Την ίδια περίοδο (25-30 Ιουλίου) στην Παλιά Πόλη θα υπάρξει πλήθος παράλληλων δράσεων, με τα CosmoLights, την  λειτουργία «Ταβέρνας» και παραδοσιακού καφενείου, εκθέσεις αλλά και την προβολή των έργων της συνεργασίας μαθητών της πόλης και του Cosmopolis στο πρότζεκτ με τίτλο «Κάθε κτίριο μια ιστορία στην πόλη».

Η δεύτερη ενότητα, το CosmoHome θα αναπτυχθεί για τρεις Πέμπτες, στις 3-10-17 Αυγούστου, με συναυλίες σε γειτονιές της πόλης και χωριά του Δήμου.

Η τρίτη ενότητα του CosmoWorld II (23-30 Αυγούστου) στην Κεντρική Πλατεία Καβάλας και το Δημοτικό Στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» περιλαμβάνει τη συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και συναυλία της Ζοζεφίν, τον διάσημο Βούλγαρο Theodosii Spassov, τους Loxandra Ensemble, τους Σενεγαλέζους Baobab, τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Tübingen από την Γερμανία και κλείνει με τον Κωνσταντίνο Αργυρό.

Καβάλα: Επίσημη παρουσίαση του Φεστιβάλ Cosmopolis

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος