Καβάλα – Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων: «Θέλουμε ανοιχτά και ασφαλή σχολεία»

«Σε μία εποχή αμφισβήτησης των πάντων, υπέρ-πληροφόρησης και διασπορά ψευδών ειδήσεων που παραπλανούν τμήματα του πληθυσμού, η Ένωση Συλλόγων Γονέων δηλώνει ότι έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους επιστήμονες που διαχειρίζονται την υγειονομική κρίση» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας.

Όπως συμπληρώνει, κατέληξαν στην απόφαση ότι επιθυμούν ανοικτά και ταυτόχρονα ασφαλή σχολεία, ενώ παραθέτουν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης, μεταξύ άλλων, ζητά από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, άμεση χρηματική ενίσχυση των Σχολικών Επιτροπών για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών, ιδίως αυτό της θέρμανσης, καθώς και ενίσχυση των δρομολογίων των ΚΤΕΛ τις ώρες που παρατηρείται η μετακίνηση των μαθητών από και προς το σχολείο τους.

Η Ένωση έχει αναδείξει το κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει στην περιοχή, ενώ χαιρετίζει την πρόσληψη των 4.750 περίπου εκπαιδευτικών και την αύξηση του προσωπικού καθαριότητας που πραγματοποιήθηκε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος