Καβάλα: Εξιχνίαση τριών περιπτώσεων απάτης σε βάρος ηλικιωμένων με «λεία» 10.850 ευρώ

Τρεις υποθέσεις απάτης, εκ των οποίων δύο τετελεσμένες και μία σε απόπειρα, που διαπράχθηκαν 16 με 20 Σεπτεμβρίου σε βάρος ηλικιωμένων ημεδαπών, σε περιοχές της Καβάλας, εξιχνιάσθηκαν έπειτα από επιστάμενες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας.

Το βράδυ της Τετάρτης 20 Σεπτεμβρίου, σε περιοχή της Καβάλας, συνελήφθη μία αλλοδαπή και σε βάρος της σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της απάτης.

Ύστερα από μεθοδική έρευνα που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι οι δράστες, καλούσαν τηλεφωνικά τους παθόντες προσποιούμενοι τους ιατρούς νοσοκομείων και με πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης, απαιτούσαν χρηματικά ποσά για την παροχή των υπηρεσιών τους.

Στη συνέχεια και αφού κατάφερναν να πείσουν τους παθόντες μετέβαινε η αλλοδαπή δράστιδα στις οικίες τους, προκειμένου να παραλάβει τα χρήματα αποκομίζοντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 10.850 ευρώ.

Η δράστιδα εντοπίστηκε να επιβαίνει σε λεωφορείο και σε έρευνα που ακολούθησε βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 5.850 ευρώ το οποίο όπως προέκυψε προέρχεται από μία περίπτωση εξαπάτησης ηλικιωμένης και αποδόθηκε στην δικαιούχο της.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα, εξακριβώθηκε ότι η δράστιδα σε ρόλο «εισπράκτορα» ενεργώντας από κοινού με άγνωστους συνεργούς της, διέπραξαν δύο τετελεσμένες απάτες και μία σε απόπειρα.

Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας, για την ταυτοποίηση των συνεργών της και την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος