Καβάλα: Εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης Ελευθερούπολης για την Ελληνική Επανάσταση

Πληροφοριακό υλικό σχετικό με την Ελληνική Επανάσταση του 1821 συγκέντρωσε και διαθέτει η Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης τιμώντας την επέτειο των 200 χρόνων.

Παράλληλα, σχεδίασαν δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα με σκοπό να αναδείξουν ορισμένες πτυχές του Αγώνα. Όλες οι δράσεις και τα προγράμματα υλοποιούνται διαδικτυακά στο πλαίσιο τήρησης των υγειονομικών κανόνων προστασίας λόγω της πανδημίας Covid-19.

Αύριο, Τρίτη, στις 6 το απόγευμα, έχει προγραμματιστεί μία εκδήλωση για παιδιά 8-12 ετών. Η μουσικοπαιδαγωγός Χρυσούλα Μίσχου, σε μία διαδραστική και πρωτότυπη δράση, θα παίξει και θα τραγουδήσει, μαζί με τα παιδιά που θα δηλώσουν συμμετοχή, τραγούδια που γράφτηκαν για να υμνήσουν την Επανάσταση του 1821.

Το Σάββατο, 27 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, ο μελετητής και ερευνητής της τοπικής ιστορίας Κωνσταντίνος Παπακοσμάς, θα παρουσιάσει σε μία on-line εισήγηση τρία ιστορικά στιγμιότυπα της ευρύτερη περιοχής του Παγγαίου.

Για να συμμετάσχουν και να παρακολουθήσουν τις on-line εκδηλώσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το προσωπικό της Βιβλιοθήκης ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος