Εκδηλώσεις με την ευκαιρία του εορτασμού Μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, διοργανώνει την Κυριακή (23 Μαΐου) η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας.
Για τις 8 το πρωί έχει προγραμματιστεί επίσημη έπαρση σημαίας στην Πλατεία Ελευθερίας και στις 10 μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Ελλήνων του Πόντου, των αναιρεθέντων στη γενοκτονία του Πόντου, στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Καβάλας, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ.κ. Στεφάνου.
Μία ώρα αργότερα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο «Ακρίτας του Πόντου» και ομιλία για την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου που θα εκφωνήσει ο πρόεδρος του Ομίλου Ποντίων Χορευτών Καβάλας, Χρήστος Ορφανίδης. Θα ακολουθήσει στις 11:20 κατάθεση στεφάνων.
Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 23ης Μαΐου, λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, φέτος θα πραγματοποιηθούν με περιορισμένο αριθμό πολιτών, σεβόμενοι απόλυτα τις αποφάσεις για την προστασία της δημόσιας υγείας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος