Καβάλα: Διονύσιος Σολωμός «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» – 158 στροφές

Το ντοκιμαντέρ Διονύσιος Σολωμός «Ύμνος εις την Ελευθερίαν» – 158 στροφές, παρουσιάζουν το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας σε συνδιοργάνωση με το Σύνδεσμο Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών Καβάλας, στο πλαίσιο του 64ου Φεστιβάλ Φιλίππων.

«Στις μεγάλες ιστορικές εποχές ο λόγος στέκει στο ίδιο ύψος με την πράξη, βρίσκει η πράξη στον λόγο το δίδυμο αντίκρισμά της», παρατηρεί ο μεγάλος μελετητής και επιμελητής του έργου του Σολωμού, Λίνος Πολίτης. Έτσι είναι, από πολύ παλιά, η ποίηση και το τραγούδι συνδέονται με τις μεγάλες πράξεις. Κοντά στον ήρωα έχει τη θέση του και ο ποιητής. Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας συμμετέχοντας στον εορτασμό για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, ετοίμασε μια παράσταση αφιερωμένη στην ποίηση του Διονυσίου Σολωμού, του Εθνικού μας ποιητή.

Το ντοκιμαντέρ σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, θα προβληθεί τη Δευτέρα 2 Αυγούστου στις 9 το βράδυ, στον Θερινό Κινηματογράφο «Ζέφυρο» της πόλης.

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Άρης Νινίκας, Δέσποινα Παπάζογλου, Στεφανία Χονδράκη και ο μικρός Φώτιος Ευαγγελίδης. Μουσικοί επί σκηνής οι Δημήτρης Κυραναστάσης και Στέφανος Παρασκευάς.

Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ