Καβάλα: Διανυκτέρευση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων

Επιμορφωτικό σεμινάριο αλλά και διανυκτέρευση στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, έχει προγραμματίσει για την Παρασκευή 10 και το Σάββατο 11 Ιουνίου, το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία Φιλίππων.

Ο θεσμός «sleepover-διανυκτέρευση σε ένα μουσείο» είναι πολύ διαδεδομένος παγκοσμίως και αφορά μαθητικούς πληθυσμούς, αλλά και μεμονωμένους επισκέπτες, παιδιά και ενήλικες.

Μεγάλα και σημαντικά μουσεία και χώροι πολιτισμού σε όλο τον κόσμο, εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον διοργανώνουν νύχτες όπου οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν τους χώρους κατά τη διάρκεια της νύχτας, αλλά και να κοιμηθούν κοντά στα εκθέματα.

Η UNESCO αγκαλιάζει αυτή τη δράση θεσπίζοντας Ευρωπαϊκή Βραδιά Μουσείων και το ΚΕΠΕΑ Φιλίππων διοργανώνει, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων, μια εκπαιδευτική βραδιά με διανυκτέρευση στον Αρχαιολογικό Χώρο των Φιλίππων, η οποία απευθύνεται σε 36 εκπαιδευτικούς.

Ο τίτλος της είναι: «Κι αν βρεθείτε μια νύχτα, Ιούνη μήνα, στους Φιλίππους, ακολουθήστε τα πέτρινα μονοπάτια του χρόνου, τι έχουν να σας αφηγηθούν;» Θα περιλαμβάνει ξενάγηση/περιήγηση στο χώρο, παιχνίδια ανακάλυψης, θεατρικό αυτοσχεδιασμό, εργαστήριο δημιουργικής έκφρασης, συζήτηση, ανταλλαγή απόψεων και ιδεών.

Κύριος ομιλητής με θέμα: «Η Δημοκρατία και ο χρόνος -Σύνδεση με την ΠΕ» θα είναι ο  Αλέξανδρος Γεωργόπουλος, Ομότιμος καθηγητής Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος