Καβάλα: Αύξηση επισκεψιμότητας τουριστών

Συνέντευξη Τύπου για την τουριστική κίνηση στην περιοχή της Καβάλας κατά τη διάρκεια της φετινής καλοκαιρινής περιόδου παραχώρησαν χθες ο Δήμαρχος Καβάλας και εκπρόσωποι της αγοράς, των ξενοδοχείων, του Επιμελητηρίου και της εστίασης του τόπου.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Θεόδωρος Μουριάδης «τη φετινή τουριστική περίοδο δοκιμάσαμε τις αντοχές μας και βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πρωτόγνωρες συνθήκες, ωστόσο χάρη στον επαγγελματισμό των στελεχών της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και την άψογη συνεργασία των εκπροσώπων της τοπικής αγοράς, καταφέραμε από τη μια να φανούμε συνεπείς απέναντι σ’ αυτούς που επέλεξαν την πιο όμορφη πόλη της Ελλάδας για τις διακοπές τους και από την άλλη να τονώσουμε, στο μέτρο του δυνατού, την οικονομία της Καβάλας».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Κέντρου Υποδοχής και Πληροφόρησης Επισκεπτών, τo 2021 σημειώθηκε αύξηση στις επισκέψεις του και στα έσοδα από τις πωλήσεις βιβλίων και προϊόντων τουριστικής προβολής της Καβάλας. Στο σύνολο των επισκέψεων υπηκόων ξένων χωρών και Ελλήνων τουριστών η αύξηση σε σχέση με το 2020 είναι περίπου 140% με το τρίμηνο Ιουνίου-Ιουλίου-Αυγούστου να κλείνει με αύξηση της επισκεψιμότητας κατά 500%.

Το ποσοστό επισκεψιμότητας του Φρουρίου υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το 2020 και έφτασε το 60% του συνόλου των επισκεπτών και των εσόδων του 2019 που υπήρξε πανελλαδικά η καλύτερη τουριστική περίοδος της τελευταίας δεκαετίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος