Καβάλα: Αυξάνονται οι κλήσεις για «βοήθεια» από κακοποιημένες γυναίκες

Αυξάνεται ο αριθμός των γυναικών, που ζητούν βοήθεια από το Συμβουλευτικό Κέντρο του δήμου Καβάλας.

Οι 10-15 νέες περιπτώσεις βίας κατά των γυναικών, που καλούνταν να διαχειριστούν κάθε μήνα οι επιστημονικοί σύμβουλοι του Κέντρου, μετά την πρώτη καραντίνα αυξήθηκαν σε 25 περίπου, ενώ μέσα στον Νοέμβριο υπήρξε μέρα κατά την οποία 5 άτομα απευθύνθηκαν τηλεφωνικά για διαφορετικές καταστάσεις.
Η βία κατά των γυναικών έχει πολλές μορφές και πρέπει να μάθουμε να τις αναγνωρίζουμε”, τονίζει η κοινωνιολόγος του Κέντρου, Σοφία Μπένου, μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας. “Δεν είναι μόνο σωματική. Μπορεί να είναι λεκτική, συναισθηματική, ψυχολογική, οικονομική, σεξουαλική παρενόχληση στον χώρο εργασίας, σωματεμπορία, βιασμός”, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Με διάφορες δράσεις, το Συμβουλευτικό Κέντρο το δήμου Καβάλας προσπαθεί να αφυπνίσει άνδρες και γυναίκες, ώστε να σπάσουν τη «σιωπή», που καλύπτει καταστάσεις βίας, οι οποίες λαμβάνουν χώρα μέσα στην οικογένεια ή πίσω από τη διπλανή πόρτα.  Στο τηλέφωνο 2510 500190 του Κέντρου, μπορεί να απευθυνθεί οποιοσδήποτε, ακόμη και ανώνυμα, και να αναζητήσει βοήθεια.
“Ισχύει το απόρρητο της συμβουλευτικής. Υπάρχουν γυναίκες με τις οποίες έχουμε κάνει αρκετές συνεδρίες χωρίς να τις έχουμε συναντήσει ποτέ”, μας λέει η κ. Μπένου. “Είναι υποχρέωσή μας να γίνουμε όλοι μια γροθιά για να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο, να βάλουμε τέλος στην κακοποίηση, που υφίστανται οι γυναίκες λόγω του φύλου τους”, καταλήγει.
Η δράση του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του δήμου Καβάλας καλύπτει κυρίως τους νομούς Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος