Καβάλα: Αντιδράσεις κατά της απόφασης του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας για τις απολύσεις στα Λιπάσματα

Νόμιμες έκρινε τις εν εξελίξει απολύσεις από το εργοστάσιο των λιπασμάτων της Καβάλας, το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας, κατά χθεσινή του συνεδρίαση.

Πρόκειται για εκ νέου απολύσεις εργαζομένων, οι οποίοι είχαν απολυθεί στο παρελθόν, είχαν προσφύγει και δικαιωθεί από τα δικαστήρια αλλά δεν επέστρεψαν ποτέ στις θέσεις εργασίας τους.
Για το θέμα με τους 133 εργαζόμενους οι οποίοι αγωνίζονται από το 2016, είχε ενημερωθεί και ο πρωθυπουργός όταν πρόσφατα συναντήθηκε με αντιπροσωπεία τους στην Ξάνθη, ενώ και ο υπουργός Εργασίας είχε δεσμευτεί στη Βουλή να παρέμβει στην εργοδοσία για να επιστρέψουν στις δουλειές τους.

«Η απόφαση αυτή ανοίγει τον δρόμο για τις πρώτες ομαδικές απολύσεις», επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ, Τάνια Ελευθεριάδου, κατηγορώντας την γ.γ. του Υπουργείου κ. Στρατινάκη ότι «έβαλε την σφραγίδα της στις πρώτες ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα.

Με ανακοίνωσή της, πριν την συνεδρίαση του ΑΣΕ (Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας), η ΔΑΚΕ Ιδιωτικού Τομέα τόνιζε ότι δεν πρέπει να περάσουν οι “εκδικητικές και καταχρηστικές” -όπως υποστηρίζει- απολύσεις στα λιπάσματα Καβάλας. «Η ανοχή πρέπει να σταματήσει, οι εργαζόμενοι δεν μπορεί να είναι εξιλαστήρια θύματα» και πρόσθετε ότι η αποτροπή τους είναι πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος