Καβάλα: Αναβαθμίζεται η Δημοτική Πινακοθήκη

Στο Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας εντάχθηκε με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Θόδωρου Σκυλακάκη, το έργο της αναβάθμισης των υποδομών της Δημοτικής Πινακοθήκης Καβάλας, συνολικού προϋπολογισμού 790.000 ευρώ.

Το έργο που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφορά στην αναβάθμιση των υποδομών της Δημοτικής Πινακοθήκης, με την υλοποίηση μιας σειράς ενεργειών που στοχεύουν στην ενίσχυση των μέτρων προληπτικής συντήρησης των συλλογών και των εκθεμάτων, στην οργάνωση των αποθηκευτικών χώρων και στη βελτίωση της ασφάλειας των κτηριακών υποδομών, προκειμένου αφενός να διασφαλιστεί η προστασία των έργων τέχνης και αφετέρου να βελτιωθεί ο εκθεσιακός χώρος και η εύρυθμη λειτουργία της Πινακοθήκης.

Η Δημοτική Πινακοθήκη Καβάλας στεγάζεται σε μια από τις εμβληματικότερες καπναποθήκες της πόλης (Δημοτική Καπναποθήκη), η οποία χτίστηκε περίπου το 1910. Η αρχιτεκτονική της Καπναποθήκης εντάσσεται στην τεχνοτροπία που είναι γνωστή ως οθωμανικός νεοκλασικισμός.

Σήμερα το κτίριο, που αποτελεί κηρυγμένο μνημείο, λειτουργεί ως πολυχώρος πολιτισμού, καθώς σε αυτό στεγάζονται η Δημοτική Πινακοθήκη (Εικαστική Συλλογή), το Μουσείο Πολύγνωτου Βαγή, το Ιστορικό Αρχείο της Πόλης, το Λαογραφικό Μουσείο και το Μουσείο Καπνού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος