Προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι για την κλοπή των 4,2 εκατ. ευρώ από εταιρία σεκιούριτι στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας. Ζήτημα νομιμότητας έθεσαν οι συνήγοροί τους επικαλούμενοι τον νέο ποινικό κώδικα βάσει του οποίου οι κατηγορίες για υπεξαίρεση γίνονται κατόπιν έγκλησης του ενδιαφερομένου, κάτι που σ αυτή την περίπτωση δεν έγινε. Η εισαγγελέας άσκησε συμπληρωματική ποινική δίωξη για διακεκριμένη κλοπή και πήρε εκ νέου απολογίες.
Η διαδικασία ήταν μαραθώνια καθώς οι κατηγορούμενοι ολοκλήρωσαν τις πρώτες τους ομολογίες μετά από επτά ώρες με τον πρώην διευθυντή της εταιρίας σεκιούριτι θα παραδέχεται την πράξη του, ότι την εκτέλεσε με τον 64χρονο επιχειρηματία, στο συνεργείο του οποίου βρέθηκαν τα χρήματα, ότι θα μοιράζονταν το ποσό, ενώ δεν ενέπλεξε τον 41 ετών γιο του επιχειρηματία.
Ζήτησε συγνώμη από την εταιρία του και τους συναδέλφους του, ο ίδιος πάντως δεν είχε οικονομικά προβλήματα, κάτι που επικαλέστηκε ο 64χρονος στη δική του απολογία ενώ ο 41χρονος γιος του αρνήθηκε κάθε ανάμιξη.
Στη συνέχεια ακολούθησε διαβούλευση των συνηγόρων για τη νομιμότητα της της διαδικασίας με αίτημα να απελευθερωθούν άμεσα οι πελάτες τους, θεωρώντας ότι έχουν υποστεί ταλαιπωρία κατά τη διάρκεια μιας μη νόμιμης διαδικασίας.
Η εισαγγελέας με τη σειρά της άσκησε συμπληρωματική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των τριών και για διακεκριμένη κλοπή, ζήτησε εκ νέου τις απολογίες τους και λίγο πριν τα μεσάνυχτα εξέδωσε εντάλματα προσωρινής κράτησης και για τους τρεις.
Οι συνήγοροι εξέφρασαν τη δυσαρέσκειά τους ενώ σήμερα, κατόπιν αιτήματός τους, συνεδριάζει εκτάκτως η διοίκηση του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας προκειμένου να πάρει θέση.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος