Καβάλα: Αδελφοποίηση με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού

Μέσω τηλεδιάσκεψης θα υπογραφεί Σύμφωνο Συνεργασίας σήμερα Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 στις 4.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, για την εδραίωση σχέσεων αδελφών πόλεων μεταξύ του Δήμου Καβάλας και της πόλης του Durham (Νταράμ), της πολιτείας της Βόρειας Καρολίνας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η συνεργασία ανάμεσα στον Δήμο Durham N.C. και στον Δήμο Καβάλας, θα στηριχθεί στις αρχές του αμοιβαίου οφέλους, των κοινών συμφερόντων και της επιθυμίας να προωθηθεί η ενίσχυση της οικονομίας, η ανταλλαγή πληροφοριών και η κοινωνική συνεργασία. Η δύο πόλεις θα καταβάλλουν προσπάθειες για την προώθηση της συνεργασίας μεταξύ τους στους τομείς του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της έρευνας, της τεχνολογίας, των επιστημών, του τουρισμού, και του εμπορίου, με βάση τις αρχές της ισότητας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.
Η πόλη του Durham είναι η έδρα της American Τobacco Company, η οποία επί σειρά ετών δραστηριοποιούνταν στην πόλη μας. Είναι επίσης η έδρα του DUKE University, ενός από τα κορυφαία πανεπιστήμια των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η ιδέα της αδελφοποίησης γεννήθηκε από επίσκεψη της κ. Betty Tilley Seddon, που συνοδευόταν από την Καβαλιώτισσα κ. Έφη Ανανιάδου στο Μουσείο Καπνού. Η κ. Betty Tilley Seddon είναι κόρη του κ. Tilley, τελευταίου Διευθυντού της Gαry Tobacco Company στην Καβάλα και διατηρεί δεσμούς με την πόλη μας.
Το Νοέμβριο του 2016 επισκέφθηκε τη Δήμαρχο Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα ο κ. Brady Surles Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού Αδελφοποιημένων Πόλεων του Δήμου του Durham. O κ. Βrady Surles παρέδωσε στην Δήμαρχο επιστολή του Δημάρχου του Durham, στην οποία εξέφραζε την επιθυμία για την αδελφοποίηση των δύο πόλεων που είχαν και έχουν άμεση σχέση με τον καπνό. Ενδεικτικό, άλλωστε, είναι το γεγονός ότι το Durham έχει επίσης Μουσείο Καπνού.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ