Δελτίο τοπικών ειδήσεων
** Νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, προϋπολογισμού 3.977.000 θα αποκτήσει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.
Ο νέος εξοπλισμός, ο οποίος θα καλύπτει ένα σημαντικό εύρος ιατρικών αναγκών, όπως φορητό υπερηχοτομογράφο, σύγχρονο αξονικό, ηλεκτρική κλίνη ΜΕΘ, σύστημα εξωσωματικής λιθοτριψίας κ.α.
** Επενδύσεις πάνω από 150 εκ. ευρώ έγιναν την τελευταία 10ετία στην Θάσο, σε ξενοδοχειακές μονάδες, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ξενοδόχων, Πάρη Παρασχούδη. Οι επενδύσεις αυτές συνέδραμαν σημαντικά στην τουριστική αναβάθμιση του νησιού ενώ αρκετοί ξενοδόχοι το αμέσως προσεχές διάστημα σχεδιάζουν την επέκταση των τουριστικών μονάδων τους. Άλλωστε η ζήτηση σε κλίνες την περίοδο του καλοκαιριού είναι τεράστια και πλέον τα υπάρχοντα καταλύματα δεν επαρκούν.
** Στο μεταξύ, με 32 υπουργούς του τομέα Τουρισμού συναντήθηκε στην Μόσχα ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Κώστας Αντωνιάδης προβάλλοντας μεταξύ άλλων την Καβάλα και την Θάσο.
** Βαρύτητα στον τουρισμό δίνει όμως και το Επιμελητήριο Καβάλας καθώς θεωρείται μία σημαντική πηγή εσόδων για τον επιχειρηματικό κόσμο. Μάλιστα το Επιμελητήριο θα συμμετάσχει στην τουριστική έκθεση Βρυξελλών το Σάββατο. Από τον Μάιο θα υπάρξει απευθείας αεροπορική σύνδεση της Καβάλας με τις Βρυξέλλες οπότε γίνεται ένα σημαντικό τουριστικό άνοιγμα προς αυτόν τον προορισμό.
** Η ποιότητα των νερών της τάφρου του Δάτου και της κεντρικής των Φιλίππων δεν επηρεάστηκε από τη βλάβη στην εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων της ΔΕΥΑΚ, σύμφωνα με τις δειγματοληψίες που έγιναν, αναφέρει σε δελτίο τύπου η Δημοτική Επιχείρηση. Οι δειγματοληψίες έγιναν σε τέσσερα σημεία. Ως εκ τούτου η σύσταση για μη χρήση των νερών παύει να ισχύει.
** Με διάφορες εκδηλώσεις τόνωσης της ιστορικής μνήμης θα γιορτάσει φέτος ο δήμος Καβάλας τα 100 χρόνια από την ίδρυσή του ως νομικό πρόσωπο. Αυτό ανακοίνωσε χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβούλιου Καβάλας η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, κάνοντας γνωστό ότι μια από αυτές τις εκδηλώσεις που θα γίνουν είναι και η διοργάνωση του Πανελλήνιου Συνεδρίου Ναυτικών Μουσείων τον Ιούνιο στην Καβάλα. Επίσης θα γίνουν εκθέσεις κειμηλίων και εγγράφων, παρουσιάσεις βιβλίων και των δημάρχων από την ίδρυση του Δήμου Καβάλας, όπως και των έργων τους, αλλά και παρουσιάσεις ονοματοδοσίας οδών. Επίσης θα γίνει και ένα αφιέρωμα στο μακροβιότερο δημοτικό σύμβουλο Νικόλαο Καϊρέτη, που είναι εν ζωή, ενώ σύμφωνα με τη δήμαρχο η διοίκηση του Δήμου Καβάλας είναι ανοιχτή σε προτάσεις για αυτές τις εκδηλώσεις.
** Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, έπειτα από μία προσπάθεια πολλών ετών αναδρομικής ταξινόμησης του υλικού της, ανακοίνωσε ότι διαθέτει διαδικτυακό κατάλογο της συλλογής της. Ο κατάλογος προσφέρει ανοιχτή πρόσβαση σε όλη την έντυπη συλλογή βιβλίων της Βιβλιοθήκης.
** Εκδήλωση τιμής για τον δραμινό δάσκαλο, συγγραφέα Βασίλη Χατζηθεοδωρίδη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα, στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Δράμας. Θα μιλήσουν οι Διαμαντής Λαζαρίδης, π. Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών, Νικόλαος Γεωργιάδης, π. Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Κώστας Ανθόπουλος, Αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών.
** Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας φιλοξενεί και σήμερα Τρίτη στο θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου, την παράσταση «Εκτός ύλης ή ο Μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» του Κώστα Λεϊμονή σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη. Ερμηνεύει ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης.
** Γενικά αίθριος είναι σήμερα ο καιρός στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με περιορισμένη όμως ορατότητα τοπικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα φθάσει τους 15 βαθμούς Κελσίου.
Αίθριος θα είναι ο καιρός και αύριο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος