Η βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Δράμας Xαρά Κεφαλίδου (Τομεάρχης Παιδείας) για ανασχηματισμό, εμβολιασμούς και Παιδεία

Ως μια «αποτυχημένη επικοινωνιακή προσπάθεια να αλλάξει η εικόνα της κυβέρνησης» μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, έκρινε η βουλευτής Δράμας του ΚΙΝΑΛ (και τομεάρχης Παιδείας) Χαρά Κεφαλίδου τον πρόσφατο ανασχηματισμό, τον οποίο χαρακτήρισε «άτολμο» με έμφαση στη τήρηση των ισορροπιών στο εσωτερικό της ΝΔ.

«Τέτοιου τύπου μεταγραφές πολιτικού προσωπικού δεν έχουν πάντα το αναμενόμενο αποτέλεσμα, ιδιαίτερα όταν αυτό ανήκει ιδεολογικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ κέρδισε τις εκλογές μέσα από το αντι-ΣΥΡΙΖΑ κίνημα και αντίστοιχα ο διχασμός της κοινωνίας που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να γεφυρωθεί» ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας.
Η κ. Κεφαλίδου τόνισε ότι η αλλαγή προσώπων στην ηγεσία των υπουργείων μπορεί να φέρει ουσιαστικές αλλαγές και στη διαχείριση των θεμάτων. «Εγώ εύχομαι να επιτύχουν και στα δύο σημαντικά Υπουργεία, Προστασίας του Πολίτη και Υγείας, γιατί πρόκειται για μια εθνική προσπάθεια στην οποία δεν χωρούν ούτε μικροκομματισμοί, ούτε συμψηφισμοί».
Η βουλευτής Δράμας του ΚΙ.ΝΑΛ. τάχθηκε υπέρ των υποχρεωτικών εμβολιασμών στην Υγεία και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν προκειμένου να πετύχει η ανοσία του πληθυσμού. Όπως είπε, τα εμβόλια είναι ασφαλή και το μόνο μέσο της επιστήμης να αντιμετωπίσει μια τέτοια πανδημία για να περάσει η ανθρωπότητα πιο γρήγορα στην επόμενη ημέρα. «Αντιλαμβάνομαι τον φόβο και τον δισταγμό των ανεμβολίαστων, ωστόσο ακόμη και αν θεωρούν ότι παίρνουν ρίσκο, αυτό οφείλουν να κάνουν οι μεγαλύτερες γενιές για να προφυλάξουν τους νεότερους. Να μην περιμένουμε από τα παιδιά να εμβολιαστούν για να δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας».
Τέλος, η κ. Κεφαλίδου έκανε λόγο για βιασύνη, έλλειψη σχεδιασμού και απουσία μελέτης επιπτώσεων στον τρόπο με το οποίο εφαρμόστηκαν από το Υπουργείο Παιδείας οι αλλαγές στην εισαγωγή των υποψηφίων στα Πανεπιστήμια. Ξεκαθάρισε ότι αλλαγές πρέπει να γίνουν. «Έγινε μια αδικία σε βάρος των υποψηφίων, σε μια δύσκολη χρονική περίοδο και πρέπει να διορθωθεί» τόνισε η Τομεάρχης Παιδείας του ΚΙΝ.ΑΛ. προσθέτοντας ότι σε συνάντησή της με την Υπουργό θα προτείνει να δοθεί άμεσα η δυνατότητα για δεύτερο μηχανογραφικό σε Σχολές όπου υπάρχουν μεγάλα κενά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος