Η Θάσος γιορτάζει την απελευθέρωσή της παρουσία των Ν. Παναγιωτόπουλου και Τζ. Τσούνη

Τα 110 χρόνια της απελευθέρωσης της από τον οθωμανικό ζυγό γιορτάζει σήμερα η Θάσος. Οι εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου και του πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζώρτζ Τσούνη.

Το πρωί στο Λιμένα, εψάλη επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων και παρέλαση στην παραλιακή λεωφόρο.

Η Θάσος γιορτάζει την απελευθέρωσή της παρουσία των Ν. Παναγιωτόπουλου και Τζ. Τσούνη

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας σε δηλώσεις του είπε πως η παρουσία του πρέσβη των ΗΠΑ στις εορταστικές εκδηλώσεις του νησιού και επομένως του επίσημου εκπροσώπου των συμμάχων μας, στέλνει ένα πολύ ξεκάθαρο μήνυμα που καλό είναι όλοι να το λάβουν υπόψη και οι “άφρονες” που έχουν προσθέσει ακόμα και τη Θάσο στη λίστα των διεκδικήσεων τους.

100 χρόνια πριν η Ελλάδα μεγαλώνε, κέρδιζε νίκες, βασιζόταν σε πανίσχυρες Ένοπλες Δυνάμεις και ένα ναυτικό που κυριαρχούσε στο θαλάσσιο χώρο του Αιγαίου δήλωσε ο κ. Παναγιωτόπουλος συπληρώνοντας πως φιλοδοξία και σήμερα είναι να δυναμώσουμε την Ελλάδα, όχι για να κάνει επεκτατικές κινήσεις αλλά για να υπερασπιστεί στο ακέραιο την εθνική της κυριαρχία και τα εθνικά της Δίκαια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος