Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας: Βάζει στο πιάτο μας τα τοπικά προϊόντα

Νιόκι από βιολογικές πατάτες Νευροκοπίου, βούτυρο τρούφας και κατσικίσιο τυρί, μαύρος χοίρος με φρέσκα μυρωδικά σιγοψημμένος στον φούρνο, χαλβάς Κυργίων με γιαούρτι και μους με μπλε μύρτιλα Δράμας.

Είναι κάποιες από τις πρωτότυπες συνταγές, που εμπνεύστηκε ο σεφ Jonathan Harnett κατά την διάρκεια της γνωριμίας του με παραγωγούς και επιχειρήσεις του νομού Δράμας. Περιλαμβάνονται μεταξύ των πιάτων και θα γευτούν οι επισκέπτες του Γαστρονομικού Φεστιβάλ- Έκθεσης Τοπικών Προϊόντων «Γη του Διονύσου», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στην Δράμα.

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ είναι το αποτέλεσμα της διετούς προσπάθειας της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, να αναδείξει, οργανώσει και προβάλει τα τοπικά προϊόντα, ως θεμελιακό στοιχείο και πλεονέκτημα της εξωστρέφειας της περιοχής. Το σκεπτικό είναι ότι η Δράμα μπορεί να έχει έναν ηγετικό ρόλο ως γαστρονομικός προορισμός, λόγω όλων των προϊόντων εξαιρετικής ποιότητας που διαθέτει.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα, με την συνεργασία του πολυταξιδεμένου σεφ, η ομάδα του έργου επισκέπτεται παραγωγούς και επιχειρήσεις σε όλο τον νομό, συνεταιρισμούς και προσφυγικούς συλλόγους, γνωρίζοντας τοπικά προϊόντα και γεύσεις που χαρακτηρίζουν την περιοχή.
Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας: Βάζει στο πιάτο μας τα τοπικά προϊόντα

«Η Δράμα έχει καλά και ποιοτικά προϊόντα με τα οποία είναι εύκολο να κάνεις ωραία πιάτα», αναφέρει στην ΕΡΤ Καβάλας, ο κ. Harnett. «Αν δεν εκτιμούμε εμείς οι σεφ αυτά τα προϊόντα, αν δεν τα αναδεικνύουμε, στηρίζοντας τους μικρούς παραγωγούς που κρατάνε την παράδοση και την ποιότητα, ποιος θα το κάνει;», προσθέτει.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν τοπικοί παραγωγοί με τα προϊόντα τους, ενώ παράλληλα θα γίνονται διάφορες εκδηλώσεις όπως live cooking, ομιλίες, παρουσιάσεις, μουσικές εκδηλώσεις.

«Δεν είναι στόχος μας να προτείνουμε ένα συγκεκριμένο μενού σε συναδέλφους και εστιάτορες, αλλά να δώσουμε κίνητρα να αρχίσουν να δημιουργούν πιάτα με τοπικά προϊόντα, να τα αναδεικνύουν, να τα προτείνουν στους επισκέπτες. Να εμπλουτίσουμε την εμπειρία των τουριστών στην αναζήτηση της διαδικασίας παραγωγής των τοπικών μας προϊόντων, όπως κάνουν με τα κρασιά και τα οινοποιεία μας», τονίζει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, Άγγελος Καλλίας.

Το Γαστρονομικό Φεστιβάλ – Έκθεση τοπικών προϊόντων Δράμας “Γη του Διονύσου” θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 24 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα της Κυριακής 25 Σεπτεμβρίου, στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δράμας.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Πρόγραμμα Σαββάτου:
Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας: Βάζει στο πιάτο μας τα τοπικά προϊόντα

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Πρόγραμμα Κυριακής:
Γαστρονομικό Φεστιβάλ Δράμας: Βάζει στο πιάτο μας τα τοπικά προϊόντα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος