Επίσκεψη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Θάσο

Την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη επισκέπτεται για ένα δεκαήμερο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Πρώτος σταθμός της περιοδείας του, το Σαββατοκύριακο, η Θάσος όπου για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί επισήμως ο εορτασμός των Αγίων του νησιού από την Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη θα συνοδεύει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Κιέβου και πάσης Ουκρανίας, Επιφάνιος.

Η τελετή υποδοχής του Οικουμενικού Πατριάρχη θα γίνει στον Λιμένα Θάσου, στη 1 το μεσημέρι, παράλληλα θα γίνει η τελετή υποδοχής της Εικόνας της Συνάξεως των εν Θάσω Αγίων. Στις 2 το μεσημέρι θα τελεστεί δοξολογία στον ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Παναγίας Θάσου και στις 3 το απόγευμα, στην Μακρύαμμο, η Θασιακή Ένωση Καβάλας και η Εταιρεία Θασιακών Μελετών θα ανακηρύξουν Επίτιμο Μέλος τους τον Οικουμενικό Πατριάρχη για το πολύπλευρο και πολυσήμαντο ποιμαντικό, ανθρωπιστικό, πνευματικό, κοινωνικό και περιβαλλοντικό έργο Του ως Αρχηγού της Ορθοδοξίας.

Στις 7 το απόγευμα θα παραβρεθεί στην κατάθεση του θεμελίου λίθου κτιρίου των νέων Κατασκηνώσεων της Μητρόπολης στο Ραχώνι και στις 8, ο δήμος Θάσου, θα αναγορεύσει επίτιμους δημότες τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος και τον Μητροπολίτη Κιέβου.

Το πρωί της Κυριακής θα τελεστεί Όρθρος και η Πατριαρχικὴ Θεία Λειτουργία στον Ναὸ Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παναγίας Θάσου.

Η επίσκεψη του Πατριάρχη στη Θάσο θα ολοκληρωθεί το απόγευμα με προσκύνημα στην Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου στις Μαριές και την τελετή ονοματοδοσίας δρόμου στα Λιμενάρια.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί Χρυσούπολη, Καβάλα, Σέρρες και Ροδόπη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος