Εννέα ιδιώτες γιατροί στα Νοσοκομεία Καβάλας και Δράμας – Αντίδραση των Ιατρικών Συλλόγων

Με τέσσερις ιδιώτες γιατρούς, δύο πνευμονολόγους από τον νομό Καβάλας και δύο αναισθησιολόγους από τη Θεσσαλονίκη, ενισχύεται το Νοσοκομείο Καβάλας μέσω επιστράτευσης, με πέντε ιδιώτες γιατρούς από τη Δράμα, δύο Γενικούς, δύο Παθολόγους και έναν πνευμονολόγο το Νοσοκομείο Δράμας.

Την αντίθεσή τους στην επίταξη των υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών εκφράζουν οι πρόεδροι των πέντε Ιατρικών Συλλόγων της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, επισημαίνοντας ότι «η επιστράτευση εν καιρώ ειρήνης, αποτελεί το έσχατο μέσο για μία πολιτεία, το οποίο μπορεί και πρέπει να αποφεύγεται».
Προτείνουν, μεταξύ άλλων, να υπογράψουν σύμβαση εθελοντικής εργασίας με το ΕΣΥ οι γιατροί που βρίσκονται σε αναμονή για έναρξη ειδικότητας Παθολογίας, Πνευμονολογίας, Γενικής Ιατρικής και Αναισθησιολογίας, η οποία θα συνυπολογιστεί ως χρόνος λήψης ειδικότητας.

Ακόμη, ζητούν να προχωρήσουν άμεσα οι διορισμοί γιατρών, να γίνουν νέες προκηρύξεις για την ενίσχυση του ΕΣΥ, να εφαρμοστεί η πρόσκαιρη ανακατανομή προσωπικού, να δοθεί άμεσα η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να απασχοληθούν εθελοντικά στα εμβολιαστικά κέντρα.
Τέλος, ζητούν τη σταθερή συνεργασία του υπουργείου με τους ιατρικούς συλλόγους, “η οποία μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση πολλών προβλημάτων και την αποτροπή αποφάσεων και καταστάσεων οι οποίες θίγουν καίρια την επιστημονική υπόσταση των Ιατρών και την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν ουσιαστική λύση στο πρόβλημα”, όπως χαρακτηριστικά τονίζεται στην κοινή ανακοίνωση των Ιατρικών Συλλόγων Α.Μ.-Θ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος