Ενισχυμένο επίδομα θέρμανσης στους κατοίκους ζητά ο δήμος Κάτω Νευροκοπίου

Την ανάγκη να ενισχυθούν περαιτέρω οι κάτοικοι του Κάτω Νευροκοπίου για την θέρμανση σε μια περιοχή που το 40% των ημερών του χειμώνα, από τον Οκτώβριο έως τον Απρίλιο, η θερμοκρασία είναι κάτω από 3 βαθμούς Κελσίου, επισημαίνει ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου Γιάννης Κυριακίδης.

Στην περιοχή η θέρμανση γίνεται σχεδόν αποκλειστικά με καυσόξυλα ή πέλετ, καθώς δεν συμφέρουν άλλες μορφές ενέργειας. Πέρυσι με την διεύρυνση του επιδόματος θέρμανσης, οι κάτοικοι επιδοτήθηκαν με 235 ευρώ, φέτος θα αυξηθεί στα 350 ευρώ περίπου. «Δεν αρκεί αυτό» υποστηρίζει ο κ. Κυριακίδης. Το κόστος θέρμανσης με καυσόξυλα φθάνει τα 2.000 ευρώ, με πετρέλαιο τις 7.000 ευρώ. Μια επιδότηση της τάξης των 750 ευρώ περίπου θα βοηθούσε τους κατοίκους να ανταπεξέλθουν στα έξοδα.
«Η απόφαση επιδότησης εξισώνει όλες τις περιοχές που έχουν παρατεταμένες θερμοκρασίες κάτω των 15,5 βαθμών Κελσίου. Εμείς θέλουμε να κριθούμε με βάση τη δική μας πραγματικότητα, τα δικά μας δεδομένα, με τις θερμοκρασίες της δικής μας περιοχής που φθάνουν τους -15 βαθμούς».
Στην περιοχή του Κάτω Νευροκοπίου λειτουργούν τρεις σταθμοί του Εθνικού Αστεροσκοπείου που παρακολουθούν τα καιρικά φαινόμενα. Με βάση τα στοιχεία που δίνουν, 1 στις 4 ημέρες του χειμώνα, η θερμοκρασία καταγράφεται κάτω από το μηδέν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος