Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

Καβάλα: Μια εβδομάδα πίσω η δρομολόγηση του KONSTANTINOS I
Παράταση δόθηκε στην έναρξη δρομολογίων του υδροπτέρυγου KONSTANTINOS I, στην γραμμή Καβάλας-Λιμένας Θάσου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αναβολή των προγραμματισμένων για σήμερα δρομολογίων σχετίζεται με τον ελλιμενισμό του σκάφους στο νησί. Τα δρομολόγια αναμένεται να ξεκινήσουν από Δευτέρα 12 Νοεμβρίου.

Καβάλα: Ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής των Περιφερειών
Αλλάζοντας το αναπτυξιακό πρότυπο της χώρας και μετατρέποντας την περιφερειακότητα από μια απαξιωμένη έννοια σε κεντρικό εργαλείο πολιτικής, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης μπορεί να αισιοδοξεί ότι έχει τις δυνατότητες στο άμεσο μέλλον να αναδείξει τις αρετές της και να δημιουργήσει ένα παραγωγικό μοντέλο – πρότυπο για τη χώρα, ανέφερε ο βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μορφίδης στη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής των Περιφερειών. Υποστήριξε ότι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης αποτελεί ένα ιδιόμορφο δείγμα ελλιπούς ανάπτυξης, οικονομικής απομόνωσης και εσωστρέφειας, ως αποτέλεσμα στρεβλών πολιτικών αντιλήψεων και επιλογών, παρότι διαθέτει πλήθος γεωφυσικών και γεωστρατηγικών χαρακτηριστικών, που θα έπρεπε να την έχουν οδηγήσει εδώ και δεκαετίες σε μια διαφορετική από τη σημερινή αναπτυξιακή πορεία.

Καβάλα: Συνέχεια κινητοποιήσεων από εκπαιδευτές υποψήφιων οδηγών
Nέα πενθήμερη αποχή από το έργο των εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών προκήρυξε η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας για αυτή την εβδομάδα (από 5/11/2018 έως και 9/11/2018), είτε αυτές προγραμματίζονται εντός, είτε εκτός ωραρίου εργασίας. Η αποχή αφορά όλους τους υπαλλήλους των Περιφερειών της χώρας, που είναι ενταγμένοι στα Μητρώα Εξεταστών υποψηφίων οδηγών.

Καβάλα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Εγνατία οδό
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ισχύουν από σήμερα (Δευτέρα) στην Εγνατία Οδό στο ύψος του Αγίου Ανδρέα και του Παληού Καβάλας. Σύμφωνα με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης, μέχρι τέλος του μήνα, απαγορεύεται λόγω εργασιών αποκατάστασης φθορών οδοστρώματος, η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στη δεξιά λωρίδα του ρεύματος από Θεσσαλονίκη προς Καβάλα, από τον κόμβο του Αγίου Ανδρέα έως το Παληό. Τις ημέρες αυτές, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται παραπλεύρως της ζώνης εκτέλεσης των έργων και μέσω της αριστερής λωρίδας κυκλοφορίας. Οι εργασίες θα εκτελούνται μόνο κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η σήμανση θα παραμένει και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Καβάλα: Θανάσιμος τραυματισμός 37χρονου σε τροχαίο
Θανατηφόρο τροχαίο σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στην Εγνατία Οδό Θεσσαλονίκης – Καβάλας, στο ύψος της Γαληψού. Αυτοκίνητο που οδηγούσε 37χρονος ημεδαπός με συνοδηγό 41χρονο ημεδαπό, εξετράπη της πορείας του, προσέκρουσε στις προστατευτικές μπάρες και ανετράπη με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού και τον τραυματισμό του συνοδηγού. Προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Καβάλας.

Ανατολική Μακεδονία: Ξεκινά η έκδοση νέων Δελτίων κυκλοφορίας ΑΜΕΑ
Ξεκινά από σήμερα (Δευτέρα), σε Καβάλα και Δράμα, η έκδοση νέων Δελτίων κυκλοφορίας ΑΜΕΑ και η ανανέωση των παλαιότερων για το 2018. Δικαιούχοι είναι άτομα με ποσοστό αναπηρίας από 67% και άνω, οι οποίοι κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και στους οποίους παρέχεται το δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης με τα Αστικά Λεωφορεία και μειωμένο εισιτήριο κατά 50%, σε όλες τις διαδρομές των Υπεραστικών Λεωφορείων του ΚΤΕΛ. Η κατάθεση των αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου. Η έκδοση δελτίων των νέων δικαιούχων, γίνεται αποκλειστικά από τις Διευθύνσεις Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας. Οι κάτοχοι δελτίων προηγουμένων ετών, μπορούν να ανανεώνουν τα δελτία τους και στα κατά τόπους ΚΕΠ του Δήμου που ανήκουν.

Καβάλα: Ημερίδα για τον μητρικό θηλασμό
Για 7η χρονιά το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας και ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας, στηρίζουν τη μητέρα και το νεογνό καθώς και την ιδιαίτερη σχέση τους, τη σχέση του μητρικού θηλασμού με μια ημερίδα που έγινε πια θεσμός. Μαίες και ιατροί θα μιλήσουν για επίκαιρα θέματα που αφορούν τα βρέφη και τη γαλουχία. Η ημερίδα απευθύνεται στους γονείς και στους επαγγελματίες υγείας της πόλης και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα στο ξενοδοχείο LUCY. Βρέφη και νήπια είναι ευπρόσδεκτα στην εκδήλωση.

Δράμα: Εκπαίδευση για την εξυπηρέτηση πελατών
Σεμινάριο για τις τεχνικές εξυπηρέτησης πελατών διοργανώνει στη Δράμα, αυτή την Τετάρτη (7 Νοεμβρίου), το Επιμελητήριο της περιοχής. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τον τοπικό Εμπορικό Σύλλογο και την εταιρία Συμβούλων Upgrade, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου. Η συμμετοχή είναι δωρεάν.

Καβάλα: Ρεσιτάλ πιάνου της Ιταλίδας Eloisa Cascio
Τη διακεκριμένη Ιταλίδα σολίστ Ελοΐζα Κάσιο, σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου με έργα του Ρομαντισμού και του ύστερου Ρομαντισμού, φιλοξενεί αύριο (Τρίτη) βράδυ, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 το βράδυ, στην αίθουσα «Παπαϊωάννου» του Ωδείου, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. Εκτός από περιοδείες σε διάφορες ιταλικές πόλεις, η Eloisa Cascio έχει στο ενεργητικό της συνεργασίες με ορχήστρες ως σολίστ αλλά και εμφανίσεις σε ρεσιτάλ και συναυλίες μουσικής δωματίου σε πολλά διεθνή ευρωπαϊκά φεστιβάλ και στις ΗΠΑ.

Καβάλα: Με 5000 επισκέπτες η «Γιορτή Κάστανου» στο Παλαιοχώρι
Πάνω από 5000 άτομα πήρανε μέρος, χθες, στη «Γιορτή Κάστανου» που διοργάνωσε ο Δήμος Παγγαίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιοχωρίου στο Καστανοδάσος της περιοχής. Η γιορτή μετρά 20 χρόνια και έχει πλέον γίνει θεσμός. Η Δημοτική Αρχή είχε κάθε λόγο να νιώθει ικανοποιημένη από τη επιτυχία της όλης διοργάνωσης με τον δήμαρχο Παγγαίου Φίλιππο Αναστασιάδη να δηλώνει πως κέρδισαν και πάλι το στοίχημα της γιορτής που αγκαλιάστηκε μαζικά από τον κόσμο.

Καιρός
Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις θα επικρατήσει σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 9 έως 20 βαθμούς κελσίου. Αίθριος καιρός προβλέπεται για αύριο στην περιοχή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος