Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Εγκρίθηκε χθες από το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης που αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία σε δύο μήνες. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Ηλία Καλανταρίδη το μέτρο θα εφαρμοστεί όπως και στο παρελθόν και δεν θα υπάρξει αύξηση στο ποσό πληρωμής.

** Την στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ζήτησαν τα δύο ναυταθλητικά σωματεία της πόλης, ΝΟΚ και ΟΘΑΚ, σε ό,τι αφορά τη διατήρηση των κτηρίων που εκμεταλλεύονται στην παραλιακή ζώνη της Καβάλας από το 1959 και τα οποία τους παραχωρήθηκαν με τη διαδικασία της χρήσης γης από το τότε Λιμενικό Ταμείο. Μάλιστα, ζητήθηκε να εκδοθεί και ένα σχετικό ψήφισμα από το Σώμα που θα σταλεί στο υπουργείο Ναυτιλίας και υφυπουργείο Αθλητισμού ώστε να ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Το σχετικό ψήφισμα συνέταξε η πρόεδρος της «Δημωφέλεια» κα Αναστασία Ιωσηφίδου και εγκρίθηκε ομόφωνα από το Σώμα.

** Ερώτηση στη Βουλή για τη μονιμοποίηση της λειτουργίας του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» κατέθεσε ο βουλευτής Καβάλας της ΝΔ, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Στην ερώτησή του, ο κ. Παναγιωτόπουλος κάνει λόγο για «καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας» στο οποίο έχουν περιέλθει εδώ και τρία χρόνια, οι 3.000 και πλέον απασχολούμενοι στο Πρόγραμμα, καθώς η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης υπόσχεται οριστική διευθέτηση στο θέμα τους, αλλά επί της ουσίας αναβάλλει συνεχώς κάθε οριστική λύση.

** Γιορτή με σκοπό την προώθηση του θηλασμού οργανώνει στην Καβάλα η ομάδα «Θηλάζουσες Μητέρες Καβάλας» την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη. Θα υπάρξει ενημέρωση, μπουφές, αναμνηστικά δώρα για παιδιά και μαμάδες, μουσική και πολύ παιχνίδι για όσους παρευρεθούν. Στις 12 ακριβώς θα καταμετρηθούν τα βρέφη/ παιδιά που θα θηλάζουν.

** Κρούσματα κλοπών έχουν εμφανιστεί στο πολιτιστικό Κέντρο Πυθαγόρας της Καβάλας. Η αντιδήμαρχος, Μαρία Φραντζεσκάκη σημείωσε ότι ο δήμος θα επιληφθεί του προβλήματος συνιστώντας την προσοχή στους χρήστες του κτηρίου.

** Διάλεξη με θέμα: «Τα Λατινικά και εμείς ή… εμείς και οι Ρωμαίοι», με εισηγητή τον επίκουρο καθηγητή Λατινικής Φιλολογίας στο τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Χαρίλαο Ν. Μιχαλόπουλο διοργανώνει ο Όμιλος Καβάλας για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αύριο Σάββατο στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας.

** «Νικώ τους φόβους μου με τα παραμύθια» είναι η δράση της Ομάδας Μελέτης Διατήρησης και Διάδοσης του Λαϊκού Παραμυθιού και Παιχνιδιού, «Οι Παραμυθάδες» που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 5 έως 10 ετών. Η δράση ξεκινά αυτή την Κυριακή και θα γίνεται την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα στις 11 στο παραμυθόσπιτο που βρίσκεται στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη στη Δεξαμενή.

** Με άφθονα κάστανα, κρασί και μουσικοχορευτικά δρώμενα από Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής και των όμορων Νομών, θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μια χρονιά, την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί στο Καστανόδασος Παλαιοχωρίου του Δήμου Παγγαίου, η «Ημέρα Κάστανου».

** Τη στήριξή τους στη Δόξα Δράμας εκφράζουν οι επαγγελματίες του νομού Δράμας, με ανακοίνωση της ΟΕΒΕ. Μάλιστα προτρέπουν όλους τους Δραμινούς να παραστούν και να υποστηρίξουν την ομάδα της Δόξας που θα αγωνιστεί με την ομάδα του Βόλου την Κυριακή 4 Νοεμβρίου στις 3 το απόγευμα στο γήπεδο της Δόξας Δράμας στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής της Football League.

** Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις προβλέπεται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 12 έως 25 βαθμούς κελσίου.
Αίθριος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος