Ειδήσεις από την ΕΡΤ Καβάλας

Δελτίο τοπικών ειδήσεων

** Στην προμήθεια σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού θα προχωρήσει το Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας με χρηματοδότηση ποσού 1.283.000 ευρώ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας.
Χθες, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος επισκέφθηκε το Νοσοκομείο Καβάλας και ενημερώθηκε για τις επιπλέον ανάγκες του νοσοκομείου σε εξοπλισμό, που θα καλυφθούν με την έκδοση νέας πρόσκλησης από την Περιφέρεια, καθώς και το σχέδιο της διοίκησης του νοσοκομείου για τη δημιουργία ενός κέντρου αποκατάστασης, για το οποίο θα εξεταστεί η δυνατότητα χρηματοδότησης της μελέτης από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

** Με αφορμή την παρουσία του στην Καβάλα, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε το οικόπεδο Κρέη στις Καμάρες, όπου η Περιφέρεια διαθέτει 300.000 ευρώ περίπου για να αποκατασταθεί η πύλη στο βορειοανατολικό τμήμα του τείχους και να διαμορφωθεί ο γύρω χώρος ως χώρος πολιτιστικών εκδηλώσεων.

** Σε μια προσπάθεια να προχωρήσει το θέμα της παραχώρησης του παλιού Νοσοκομείου και ζητήματα όπως το Καρνάγιο, το Φάληρο και η παραλία της Καλαμίτσας είχε επαφές στο υπουργείο Οικονομικών, η δήμαρχος Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.
Σύμφωνα με την εκτίμησή της, η ΕΤΑΔ προσανατολίζεται στην αναζήτηση επενδυτή για τη λειτουργία της ακτής Καλαμίτσας.
Στο υπουργείο Πολιτισμού, συζητήθηκε η αξιοποίηση του κτιρίου του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού για τη μεταφορά των δημοτικών υπηρεσιών εκεί.

** Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης ακύρωσε την προηγουμένη απόφασή της που απαγόρευε τη διέλευση βαρέων οχημάτων μέσα από την Κεραμωτή προερχόμενα από την Θάσο. Ο δήμαρχος Θάσου σε δηλώσεις του έκανε λόγο για μία απόφαση που δικαιώνει το δήμο που είχε προσφύγει κατά της πρώτης απόφασης.
** Στη Θάσο καταπλέει σήμερα Τετάρτη το Πολεμικό Πλοίο «ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ», στο πλαίσιο προγράμματος προληπτικής ιατρικής του Πολεμικού Ναυτικού, με διακλαδική ομάδα ιατρών με ειδικότητες Δερματολόγου, Παθολόγου, Ουρολόγου, Χειρουργού, Παιδιάτρου, Ω.Ρ.Λ., Καρδιολόγου, Οδοντιάτρου, Βοηθού Μικροβιολόγου, Βοηθού Ακτινολογικού. Η ομάδα των ιατρών θα κάνει δωρεάν εξετάσεις στους κατοίκους του νησιού στο Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου, από τις 9 το πρωί έως 2 το μεσημέρι.

** Στη Θάσο θα πραγματοποιηθεί σήμερα η εξ αναβολής συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καβάλας, στις 12:30 μετά το μεσημέρι στο παράρτημα του Επιμελητηρίου στον Λιμένα.

** Σε σύσκεψη καλεί η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Δράμας όλα τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων των πρωτοβάθμιων σωματείων αύριο Πέμπτη 1 Νοεμβρίου, στις 7.30 το απόγευμα στα γραφεία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Το θέμα της σύσκεψης είναι ο προγραμματισμός δράσεων έτσι ώστε να διασφαλιστεί η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στη 24ωρη απεργία στις 14 του Νοέμβρη.

** Κλειστή θα παραμείνει αύριο (Πέμπτη) η Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία Καβάλας καθώς και τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων Νέστου και Παγγαίου, από τις 10 το πρωί έως τις 3.30 το απόγευμα λόγω πραγματοποίησης της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ Νομών Καβάλας-Δράμας. Το Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογούμενων Θάσου θα λειτουργεί κανονικά εκτός από την πραγματοποίηση συναλλαγών με το ταμείο. Οι προθεσμίες εκπλήρωσης υποχρεώσεων των πολιτών που τυχόν λήγουν κατά την ημέρα πραγματοποίησης της Συνέλευσης, παρατείνονται σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Οικονομικών.

** Με άφθονα κάστανα, κρασί και μουσικοχορευτικά δρώμενα από Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής και των όμορων Νομών, θα πραγματοποιηθεί για ακόμα μια χρονιά, την Κυριακή, 4 Νοεμβρίου, από τις 11 το πρωί στο Καστανόδασος Παλαιοχωρίου του Δήμου Παγγαίου, η «Ημέρα Κάστανου».

** Αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις προβλέπεται για σήμερα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Οι άνεμοι πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 13 έως 25 βαθμούς κελσίου.
Αίθριος θα είναι και αύριο ο καιρός στην περιοχή ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει μεταβολή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος