Δράμα: Ζητούνται εθελοντές για το πρόγραμμα «Φιλία σε κάθε Ηλικία»

O Δήμος Δράμας πρόσφατα ξεκίνησε τη συνεργασία του με το Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής Prolepsis στο πλαίσιο του προγράμματος «Φιλία σε κάθε Ηλικία».

Το πρόγραμμα επιδιώκει να καλύψει την ανάγκη των ηλικιωμένων για ανθρώπινη επαφή, να ενδυναμώσει την αυτοπεποίθηση τους και να τους στηρίξει σε αυτή τη δύσκολη περίοδο.

Περιλαμβάνει τη δημιουργία ομάδων εθελοντών σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας – γειτονιάς οι οποίοι θα παρέχουν την υποστήριξη στους ωφελούμενους μέσα από τηλεφωνική επικοινωνία ή επισκέψεις κατ’ οίκον σε εβδομαδιαία βάση, και διοργάνωση συλλογικών δραστηριοτήτων, όπως περίπατοι κλπ.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά στο Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας/ΚΕΠ Υγείας Δήμου Δράμας, στο 25210-21906.

Η χώρα μας συγκαταλέγεται μεταξύ των κρατών μελών με τα υψηλότερα ποσοστά ηλικιωμένων ενώ μείζον ζήτημα αποτελεί η συρρίκνωση του κοινωνικού ρόλου των ηλικιωμένων ενώ εκτιμάται ότι 730.000 άτομα Τρίτης Ηλικίας ζουν μόνα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος