ertnews.gr

Δράμα: Το ΕΠΑ.Λ. Προσοτσάνης, υιοθέτησε και μεγαλώνει ένα άλογο

05/04 10:33
Δράμα: Το ΕΠΑ.Λ. Προσοτσάνης, υιοθέτησε και μεγαλώνει ένα άλογο

Την «Τζόσι», ένα άλογο από τον Βώλακα υιοθέτησαν και μεγαλώνουν οι μαθητές του ΕΠΑ.Λ. Προσοτσάνης Δράμας.
Τα παιδιά συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ. – ΣΧΕΔΙΑ ΔΡΑΣΗΣ» με το σχέδιο δράσης «Ένα μακρύ αισθητικό, περιβαλλοντικό και φιλοζωϊκό ταξίδι», υλοποιούν τους τελευταίους μήνες την υποδράση «Υιοθετώντας ένα άλογο».

Η επιλογή της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας προέκυψε τόσο από την αναγκαιότητα να συνδεθεί το έργο της σχολικής μονάδας με την τοπική, αλλά και την ευρύτερη κοινωνία όσο και από τα ενδιαφέροντα των ίδιων των μαθητών.

Έχουν σχηματιστεί δυο ομάδες εργασίας: η πρώτη έχει αναλάβει την αναζήτηση των κειμενικών αναφορών στο άλογο. Καταγράφει τα αποτελέσματα της έρευνάς της και στο τέλος θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα αυτά με τη δημιουργία μιας παρουσίασης που θα συνοδεύεται από πολυτροπικά κείμενα.

Η δεύτερη ομάδα έχει αναλάβει να μεγαλώσει το άλογο που έχει «υιοθετήσει». Στόχος είναι να παρακολουθήσουν και να καταγράψουν τα στάδια της ανάπτυξης του αλόγου και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που αυτή συνεπάγεται. Επίσης, θα διερευνήσουν τη χρήση του αλόγου στην παραγωγική διαδικασία και σε πολιτιστικές δραστηριότητες της περιοχής.

Η έρευνα, αλλά και η επαφή με την «Τζόσι» πραγματοποιούνται τόσο εντός του σχολικού ωραρίου όσο και σε ώρες εκτός αυτού, σε χώρο που έχει κατασκευαστεί λίγα μέτρα μακριά από το σχολείο.
Η ολοκλήρωση της υποδράσης αναμένεται αρχές Μαΐου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version