Δράμα: Σύνδεση με τη Σιδηροδρομική Εγνατία διεκδικούν οι φορείς του νομού

Δεν πρόκειται να καταργηθεί η υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης, Σερρών, Δράμας, ενώ θα δημιουργηθεί σύνδεση της Δράμας με τη σιδηροδρομική Εγνατία, όπως ενημερώθηκαν οι δήμαρχοι του νομού και ο αντιπεριφερειάρχης από τον γ.γ. του Υπουργείου Υποδομών, τον πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ.

Σε συνάντηση που έγινε στην Αθήνα, παρουσία του βουλευτή της ΝΔ, Κωνσταντίνου Μπλούχου, έγινε γνωστό στους εκπροσώπους του νομού Δράμας, ότι δε θα καταργηθεί η υπάρχουσα σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκης, Σερρών Δράμας, Τοξότες -αντιθέτως θα αναβαθμιστεί με ηλεκτροκίνηση, πολλές βελτιώσεις και τη δέουσα σηματοδότηση. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί σύνδεση της Δράμας με τη σιδηροδρομική Εγνατία μέσω της υφιστάμενης γραμμής από τη Νέα Ζίχνη στην Αμφίπολη με ολική αναβάθμιση του άξονα προς εξυπηρέτηση της Δράμας και των Σερρών.

Μια μέρα πριν τη συνάντηση, σε κοινή σύσκεψη, αντιπεριφερειάρχης και δήμαρχοι είχαν αποφασίσει κοινή στάση, διεκδικώντας, η χάραξη της σιδηροδρομικής Εγνατίας να συμπεριλαμβάνει σε κάθε σχεδιασμό και τη Δράμα.
Το φθινόπωρο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση εργασίας στον νομό Δράμας με εκπροσώπους του Υπουργείου Υποδομών και ταυτόχρονα ενημέρωση των θεσμικών φορέων.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ