Δράμα: Συμμετοχή στις «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές»

Στη διοργάνωση της επετειακής επικοινωνιακής δράσης «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές», η οποία συντονίζεται από το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, συμμετέχουν η Εφορεία Αρχαιοτήτων, ο Σύλλογος Φίλων Αρχαιολογικού Μουσείου και Πολιτιστικών και Φυσικών Μνημείων Δράμας.

Σκοπός της δράσης είναι η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του πολιτιστικού πλούτου και του φυσικού περιβάλλοντος της χώρας.

Για το Σάββατο, 28 Μαΐου, ώρα 11.00 με 13.00 έχει προγραμματιστεί επίσκεψη στον ελληνιστικό τάφο της οδού Τροίας στη Δράμα καθώς και περίπατος στη βυζαντινή μονή στον Κορύλοβο Δράμας (αφετηρία το αναψυκτήριο Έναστρον Κορυλόβου στις 11.00).

Την Κυριακή, 29 Μαΐου, ώρα 11.30 με 12.30 θα γίνει επίσκεψη στην αρχαία οχύρωση στον Κορύλοβο Δράμας και ώρα 11.30 με 13.30, επίσκεψη στον μεταβυζαντινό ναό Κοίμησης Θεοτόκου στο Λιβαδάκι Κάτω Νευροκοπίου.
Η είσοδος για τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για τους συμμετέχοντες.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν για δηλώσεις συμμετοχής στο efadra@culture.gr ή στα τηλέφωνα 25210 31365 και 25210 58017 , έως το μεσημέρι της Παρασκευής, 27 Μαΐου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος