Δράμα: «Πολιτιστικοί περίπατοι» στο ιστορικό κέντρο

Πολιτιστικούς περιπάτους για το ευρύ κοινό και τα σχολεία αλλά και  εκπαιδευτικά εργαστήρια για δασκάλους και «τοπικούς πολιτιστικούς συνοδούς» διοργανώνει ο Δήμος Δράμας, στο πλαίσιο της πράξης «Αναβάθμισης της πολιτιστικής εμπειρίας στον αστικό ιστό της Δράμας».

Στόχος του προγράμματος που θα διεξαχθεί από 9 έως 15 Μαΐου, είναι η ενίσχυση του αισθήματος της συμμετοχικότητας, η εμπλοκή του κοινού σε ένα ζωντανό διάλογο με το παρελθόν, η βιωσιμότητα των έργων διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς και η ανάδειξη του σύγχρονου πολιτιστικού τουρισμού.

Το πρόγραμμα εξελίσσεται μέσα από την παρουσίαση των ιστοριών και των πρωταγωνιστών δέκα μνημείων που χωροθετούνται στο ιστορικό κέντρο της Δράμας και ευρύτερα αυτού.

Πρόκειται για την Καπναποθήκη και το Αρχοντικό Αναστασιάδη, το Σιδηροδρομικό Σταθμό, την Καπναποθήκη Πορτοκάλογλου, τα Εκπαιδευτήρια Ορθοδόξου Κοινότητας Δράμας, την Καπναποθήκη Πρωτόπαπα, πρώην Μιχαηλίδη, το Θέατρο Ολύμπια, την Καπναποθήκη Σπήρερ, το Αρχοντικό Τζήμου, της Ταξιαρχίας , το Αρχοντικό Φάις και την Εθνική Τράπεζα.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και δίνεται βεβαίωση συμμετοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος