Δράμα: Οι δυσκολίες των καρκινοπαθών λόγω πανδημίας στο 7ο Επιστημονικό Συμπόσιο

Οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι καρκινοπαθείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19 θα βρεθούν στο επίκεντρο των εισηγήσεων του 7ου Επιστημονικού Συμποσίου που θα πραγματοποιηθεί στη Δράμα από την Παρασκευή 21 έως την Κυριακή 23 Μαΐου.

Δράμα: Οι δυσκολίες των καρκινοπαθών λόγω πανδημίας στο 7ο Επιστημονικό ΣυμπόσιοΘα γίνουν αναφορές, μεταξύ άλλων, στις δυσκολίες προσέγγισης των ασθενών στα αντικαρκινικά κέντρα, στις συνεχιζόμενες θεραπείες, την πρόληψη αλλά και στις επιπτώσεις της πανδημίας στη λειτουργία ενός μεγάλου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου.
Επίσης θα υπάρχει στρογγυλή τράπεζα με θέμα τον καρκίνο και την τέχνη, τη θεραπευτική αξία της λογοτεχνίας, την τέχνη στη θεραπευτική των ασθενών και την επαφή με μικρά ζώα στη θεραπευτική.
Ακόμα, θα συζητηθούν θέματα για την σύγχρονη Μοριακή Βιολογία στην Ογκολογική Θεραπευτική και την Ρομποτική Χειρουργική.
Τέλος, θα παρουσιαστεί και μια καταγραφή θανάτων από καρκίνο 1981-2012 στους Δήμους του νομού Δράμας και σύγκριση μεταξύ τους, από τον κ. Δάμη Σωτηρόπουλο.

Το Συμπόσιο διοργανώνει η Ελληνική Επιστημονική Εταιρία «Η Δράμα ενάντια στον Καρκίνο» σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και τον Σύλλογο Καρκινοπαθών του νομού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος