Δράμα: Ο Γ. Μουζάλας στην προσφυγική δομή

Εμφανώς συγκινημένος αλλά και ικανοποιημένος, ο πρώην υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και υποψήφιος ευρωβουλευτής Γιάννης Μουζάλας επισκέφθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στη ΒΙ.ΠΕ. της Δράμας.

Ενημερώθηκε από τους εκπροσώπους του Δ.Ο.Μ., τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους για τη λειτουργία του, την καθημερινότητα των προσφύγων και τις προοπτικές τους, συνομίλησε με τους ίδιους, προσκλήθηκε και μπήκε σε διαμερίσματα προκειμένου να δει πώς ζουν.
Μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους, θεώρησε αρχικά υποχρέωσή του να ευχαριστήσει τους Δραμινούς, οι οποίοι σε πολύ δύσκολες εποχές «έβαλαν πλάτη». «Είδα την εξέλιξή του, ήμουν εδώ όταν αρχικά δημιουργήθηκε, όταν άρχισε να διαμορφώνεται και τώρα που λειτουργεί κανονικά και μάλιστα, όπως μου είπαν, σε αρμονία με την κοινωνία».

Δράμα: Ο Γ. Μουζάλας στην προσφυγική δομήΟ κ. Μουζάλας υπερασπίστηκε τη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας στη Δράμα επισημαίνοντας ότι είναι πρόκειται για μια ανοικτή δομή, τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο και ήδη αρκετοί πρόσφυγες έχουν αποκτήσει ΑΦΜ και ΑΜΚΑ και μπορούν να εργάζονται.
Στόχος είναι πλέον να αρχίσει να λειτουργεί και η προσπάθεια να μετακομίσουν πρόσφυγες σε διαμερίσματα σε όλη τη χώρα και να ενσωματωθούν με αυτό τον τρόπο στις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ.Μουζάλας αναφέρθηκε γενικότερα στο θέμα της μεταναστευτικής πολιτικής. Η εμπειρία έδειξε ότι είναι σημαντικό να αντιμετωπίζεται το θέμα με ενιαίο τρόπο, υποστήριξε. «Όταν η Ε.Ε. χάραξε κοινή πολιτική με τις μετεγκαταστάσεις και την συμφωνία με την Τουρκία, η Ελλάδα ανακουφίστηκε. Προλάβαμε να κάνουμε 42.000 μετεγκαταστάσεις, 8.000 περίπου επανενώσεις και άλλες 8.000 περίπου επιστροφές.

Με τη συμφωνία Ε.Ε. και Τουρκίας οι προσφυγικές ροές έπεσαν από τις 4.000 καθημερινά στις 80. Σήμερα πάλι τα κράτη εφαρμόζουν πάλι εθνικές πολιτικές. Αν η Ευρώπη υιοθετήσει τις απόψεις της πλειοψηφίας του λαϊκού κόμματος και του κ.Βέμπερ και της ακροδεξίας ότι οι μετανάστες πρέπει να μένουν στις χώρες πρώτης υποδοχής, η καθημερινότητά μας θα δυσκολέψει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος