Δράμα: Να ανοίξει το Τελωνείο Εξοχής για τουρίστες

Το άνοιγμα του Τελωνείου Εξοχής για την μετακίνηση των τουριστών, με αυστηρές προϋποθέσεις, συζητήθηκε την Πέμπτη στη Δράμα, μεταξύ εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης περιοχών της νότιας Βουλγαρίας και των νομών Δράμας και Καβάλας.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιώργου Παπαδόπουλου, μετά από αίτημα αυτοδιοικητικών της γειτονικής χώρας.
«Η είσοδος των τουριστών μπορεί να γίνεται με την προϋπόθεση να επιδεικνύουν είτε μισθωτήριο συμβόλαιο ακινήτου στην χώρα, είτε αποδεικτικό κράτησης σε κατάλυμα ή συγκεκριμένης επαγγελματικής δραστηριότητας συνεχούς απασχόλησης» τόνισε στην ΕΡΤ Καβάλας, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας.
Ο κ. Παπαδόπουλος υποστήριξε ότι το Τελωνείο Εξοχής έχει τις υποδομές ώστε να ανοίξει πλήρως και θα μπορούσε να ενισχυθεί με προσωπικό της αστυνομικής διεύθυνσης Δράμας που θα διασφαλίσει την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Μέσω του Τελωνείου Εξοχής εξυπηρετούνται κυρίως οι περιοχές της Ανατολικής Μακεδονίας (Δράμα, Καβάλα, Θάσος). Παρόντες στη σύσκεψη ήταν ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και οι δήμαρχοι Καβάλας και Παγγαίου.
Το Τελωνείο Εξοχής είναι ανοικτό αποκλειστικά για εμπορικές δραστηριότητες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος