Δράμα: Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για τη λειτουργία της αγοράς των παραγωγών

Για τη λειτουργία της αγοράς των παραγωγών της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας κατέθεσαν ερώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Ανάπτυξης και Επενδύσεων και Εσωτερικών, οι βουλευτές του Κ.Κ.Ε. Γιάννης Δελής, Διαμάντω Μανωλάκου και Λεωνίδας Στολτίδης.

Όπως αναφέρουν, το 2017 οι Αγορές Παραγωγών καταργήθηκαν και μετατράπηκαν σε Αγορές Παραγωγών αποκλειστικά βιολογικών προϊόντων. Από τότε, η εξέλιξη αυτή έχει δημιουργήσει σοβαρό πρόβλημα σε 120 οικογένειες Δραμινών παραγωγών, που διαθέτουν απευθείας στους καταναλωτές ποιοτικά αγροτικά προϊόντα σε χαμηλές τιμές. Μάλιστα, τον Δεκέμβριο οι παραγωγοί έλαβαν πρόστιμο ύψους 1000 ευρώ για «δραστηριοποίηση στο υπαίθριο εμπόριο χωρίς άδεια».

Οι τρεις βουλευτές τονίζουν ότι η υπάρχουσα Αγορά Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων είναι πολύ μικρή και αρκετά ακριβή για τα λαϊκά νοικοκυριά και δεν μπορεί να καλύψει τις καταναλωτικές ανάγκες του λαού της Δράμας.

Οι κ. Υπουργοί ερωτώνται τι προτίθεται να πράξει η κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει άμεσα πρόβλεψη για τη συνέχιση της λειτουργίας της Αγοράς Παραγωγών ενώ καλούνται να μεριμνήσουν ώστε να μην επιβληθούν νέα πρόστιμα μέχρι τη νομοθετική διευθέτηση του θέματος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος