Δράμα: Καλλιτεχνικό χωριό για όλη την οικογένεια ο Βώλακας

Σ’ ένα καλλιτεχνικό χωριό για όλη την οικογένεια μετατρέπεται ο Βώλακας του Κάτω Νευροκοπίου Δράμας από τις 25 Ιουλίου έως τις 6 Αυγούστου, με σεμινάρια μουσικής και πάρα πολλές δράσεις, συναυλίες και πανηγύρια.

Το καλλιτεχνικό χωριό VOLAX είναι ανοιχτό για όλους, με ενεργή συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας, η οποία στην αποχαιρετιστήρια εκδήλωση θα παρουσιάσει στους επισκέπτες τα παραδοσιακά δρώμενα της περιοχής, όπως αυτό των Αράπηδων..

«Διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχουν καλλιτεχνικά χωριά που να υποστηρίζουν με δράσεις όλη την οικογένεια κι έτσι αποφασίσαμε να το κάνουμε» ανέφερε στην ΕΡΤ Καβάλας η υπεύθυνη της ΑΜΚΕ ARTORRO, Στέλλα Τσιότσιου, που συνεργάζεται με τον Δήμο Κάτω Νευροκοπίου για την διοργάνωση. Ήδη υπάρχουν συμμετοχές μουσικών απ’ όλη την Ελλάδα και από δέκα χώρες του εξωτερικού, με πιο μακρινή την Ινδία.

Δράμα: Καλλιτεχνικό χωριό για όλη την οικογένεια ο ΒώλακαςΓια δύο εβδομάδες ο Βώλακας θα φιλοξενήσει σπουδαίες προσωπικότητες του καλλιτεχνικού χώρου.

Θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια μουσικής, χορού και όχι μόνο, με στόχο να γεφυρωθεί η απόσταση μεταξύ των τεχνών της Δύσης και της Ανατολής.

Όσοι παρακολουθήσουν τα σεμινάρια-μαθήματα συνολικής διάρκειας 24 ωρών, θα έχουν τη δυνατότητα να ζήσουν για 5 ημέρες μαζί με τους δασκάλους και συμμαθητές τους αλληλεπιδρώντας δημιουργικά, να περπατήσουν στη φύση, να παρακολουθήσουν πολλές συναυλίες και παράλληλες δράσεις, να φέρουν μαζί τους φίλους ή την οικογένεια τους.

Κέντρο απασχόλησης με δωρεάν δράσεις θα λειτουργεί 6 ώρες την ημέρα. Επίσης, το χωριό είναι φιλικό προς Α.ΜΕ.Α αφού όλοι οι δρόμοι και τα ξενοδοχεία είναι κατάλληλοι και προσβάσιμοι για τα ειδικά οχήματα.

Τα καταλύματα της περιοχής προσφέρουν φιλοξενία σε τιμές που δεν ξεπερνούν τα 25 ευρώ την βραδιά με πρωινό.
Η διοργάνωση του 2022 αποτελεί ξεχωριστή και πλήρη πρόταση καλοκαιρινών διακοπών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος