Δράμα: Επιστολή στον υπουργό Εργασίας για την αποπληρωμή των προγραμμάτων ΛΑΕΚ

Το θέμα της καθυστέρησης της αποπληρωμής των Προγραμμάτων Κατάρτισης ΛΑΕΚ μεταφέρει με επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας η διοίκηση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων (Ο.Ε.Β.Ε.) νομού Δράμας Δράμας.

Τέσσερα επιδοτούμενα προγράμματα που υλοποίησε η Ομοσπονδία το 2018, δεν έχουν αποπληρωθεί παρά το γεγονός ότι έχουν ολοκληρωθεί οι γραφειοκρατικές διαδικασίες αφήνοντας σε παρατεταμένη οικονομική εκκρεμότητα επιμορφωτές και συμμετέχοντες εργαζόμενους.

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας επισημαίνει προς τον υπουργό, το θέμα που αντιμετωπίζουν Ομοσπονδίες αλλά και τα Πρωτοβάθμια Σωματεία, ως φορείς υλοποίησης προγραμμάτων ΛΑΕΚ, με τη σχετική εγκύκλιο όπου όλα τα έξοδα πρέπει να τα αναλαμβάνει εξ αρχής ο Φορέας Υλοποίησης.

Ζητά δε να εξετάσει το θέμα της αποπληρωμής αυτών των προγραμμάτων κατάρτισης σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα η αποπληρωμή τους ώστε να μπορούν οι Φορείς Υλοποίησης να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις και βέβαια να μην παραμένει ελλειμματικό το ταμείο τους για τόσο μεγάλο διάστημα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος