Δράμα: Εκπαιδευτικό σεμινάριο για την διαχείριση του θύτη έμφυλης βίας

Το δεύτερο εκπαιδευτικό σεμινάριο για την διαχείριση του θύτη έμφυλης βίας διοργανώνει η Ένωση Κυριών Δράμας, άπό τις 27 έως 29 Ιουνίου.

Η εκπαίδευση θα γίνει από τον νορβηγικό φορέα «Alternative to Violence», με μακροχρόνια εμπειρία στην έρευνα και την εκπαίδευση της καταπολέμησης της έμφυλης βίας και τη θεραπεία ατόμων που ασκούν, υφίστανται ή είναι μάρτυρες περιστατικών κακοποίησης.

Η πρώτη τριήμερη εκπαίδευση, πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2022, με την πολύ ουσιαστική συμμετοχή 26 επαγγελματιών ψυχικής υγείας από τις κοινωνικές υπηρεσίες του Ν. Δράμας και εκπροσώπων της Αστυνομίας.

Στη δεύτερη τριήμερη εκπαίδευση είναι προσκεκλημένοι όλοι οι ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί, δικηγόροι των υπηρεσιών του Νομού Δράμας και εκπρόσωποι από την Αστυνομία.

Ο στόχος της δεύτερης εκπαίδευσης είναι η μεγαλύτερη εξειδίκευση στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στους θύτες έμφυλης βίας, μέσα από ανάλυση περιστατικών.

Το έργο «ΩΡΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας -Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας. Το πρόγραμμα Active citizens fund ύψους € 13,5 εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου περιόδου 2014 – 2021.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος