Δράμα: Έκδοση λευκώματος για την «ΔραμΟινογνωσία»

Σύμβαση, αξίας 24.800 ευρώ, υπεγράφη για την παροχή υπηρεσίας με αντικείμενο την υλοποίηση του έργου «ΔΡΑΜΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑ 2021», μεταξύ της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

Η σύμβαση αφορά στην έκδοση λευκώματος – βιβλίου που θα είναι αφιερωμένο στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Δράμας, στην πανέμορφη φύση της, στην ιστορία και στις εικόνες της, με την ελπίδα να γοητεύσει και να καλέσει τον αναγνώστη να την γνωρίσει καλύτερα.

Στο βιβλίο θα παρουσιάζονται οι περιοχές αμπελοκαλλιέργειας, στοιχεία της γεωμορφολογικής ποικιλίας και των μορφών βλάστησης, όλα τα εμβληματικά σημεία ενδιαφέροντος της ευρύτερης περιοχής, αναδεικνύοντας την ιδιαιτερότητα και την οικολογική και αισθητική της σπουδαιότητα και αξία. Βαρύτητα θα δοθεί στην τοπική βιοποικιλότητα χλωρίδας και πανίδας που συνδέεται με την αμπελοκαλλιέργεια.

Επίσης, θα γίνει μνεία στην ιστορία και τοπική πολιτιστική παράδοση και τις εκδηλώσεις, οι οποίες περιέχουν στοιχεία που συνδέονται με το κρασί και την καλλιέργεια του.
Το λεύκωμα θα παρουσιαστεί σε εκδήλωση-ημερίδα με θέμα την εξέλιξη του θεσμού της ΔραμΟινογνωσίας και τις Στρατηγικές και προοπτικές για τη μετά-Covid εποχή.

«Με τις κατάλληλες δράσεις και ενέργειες, προωθούμε και δίνουμε ώθηση στην ανάδειξη της αμπελοκαλλιέργειας και της οινοπαραγωγής ως έναν τομέα που συνδέεται με την ιστορία και την παράδοση του τόπου» δήλωσε σχετικά ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γεώργιος Παπαδόπουλος.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος