Δράμα: Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Με γενικό σημαιοστολισμό και φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του Δημοσίου, των ΟΤΑ, καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, ξεκινούν στην Περιφερειακή Ενότητα Δράμας, την Κυριακή 22 Μαΐου, οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Για αύριο, Τρίτη, έχει προγραμματιστεί στις 8 το βράδυ στην κεντρική πλατεία της πόλης, η αφηγηματική παράσταση «Ταυτότητα», με την Σιδηροπούλου Γεωργία ενώ από 17 έως 19 Μαΐου, θα είναι σε εξέλιξη, στον ίδιο χώρο, έκθεση φωτογραφίας από τα Ποντιακά Σωματεία.

Την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 9:45 το πρωί θα τελεστεί μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και ομιλία από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Χριστόδουλο Μετεντζίδη.

Αμέσως μετά, στο νεόδμητο μνημείο της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, στον Δημοτικό Κήπο, θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση, θα γίνει απόδοση θρήνου και απαγγελία ποιήματος από τον ποιητή και στιχουργό Συμεών Αθανασιάδη, καθώς και κατάθεση στεφάνων.

Σε περίπτωση βροχής, η παράσταση της Τρίτης θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Δράμας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος