Δράμα: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να κρυώσει στο Κάτω Νευροκόπι»

Παρά τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, τα τζάκια και οι σόμπες έχουν ανάψει στα σπίτια του Κάτω Νευροκοπίου Δράμας.

Δράμα: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να κρυώσει στο Κάτω Νευροκόπι»Ήδη από τον Σεπτέμβριο, ο χειμώνας έκανε την εμφάνισή του και ο υδράργυρος έπεσε ακόμα και στους -3,5 βαθμούς, στις 19 Οκτωβρίου, στο Οχυρό. Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Κυριακίδης μέχρι τα τέλη Μαΐου θα «αντιμετωπίζουν» αυτές τις θερμοκρασίες, «οπότε πρέπει να ανάβει η σόμπα, να υπάρχει καύσιμη ύλη για να ζεσταίνονται τα σπίτια». «Μία στις τέσσερις ημέρες του χρόνου η θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν» ανέφερε ο κ. Κυριακίδης τονίζοντας πως οι ανάγκες για να ζεσταίνετε ένα σπίτι είναι τεράστιες.

Δράμα: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να κρυώσει στο Κάτω Νευροκόπι»Οι πολίτες τα τελευταία χρόνια, έχουν εγκαταλείψει λόγω κόστους, το πετρέλαιο και ζεσταίνονται με καυσόξυλα και με πέλλετ. Μια μέση οικογένεια χρειάζεται περίπου 20 τόνους ξύλου για να βγάλει τον χειμώνα ενώ για την ώρα ο κόσμος καίει τα περσινά αποθέματα. Η περίοδος καυσοξύλευσης είναι σε εξέλιξη, ωστόσο η παραδοσιακή αυτή πρώτη επιλογή των κατοίκων, έχει περιοριστεί.

Δράμα: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να κρυώσει στο Κάτω Νευροκόπι»Μέχρι τις 19 Νοεμβρίου, μόνο ηλικιωμένοι και συνταξιούχοι του Δήμου Κάτω Νευροκοπίου επιτρέπονται από το Δασαρχείο να υλοτομούν και να μεταφέρουν καυσόξυλα στα νοικοκυριά τους. Η υλοτομία και μεταφορά καυσόξυλων υπέρ τρίτων, απαγορεύεται. Ο υπόλοιπος κόσμος θα στραφεί στο ελεύθερο εμπόριο.

Ο δήμαρχος Κάτω Νευροκοπίου έχει διεκδικήσει και φέτος να δοθεί στον τόπο το ανώτερο επίδομα θέρμανσης.
Δράμα: «Δεν θα αφήσουμε κανέναν να κρυώσει στο Κάτω Νευροκόπι»
Εκτίμησε πως λόγω των αυξημένων τιμών αρκετοί πολίτες ενδεχομένως αντιμετωπίσουν προβλήματα. «Πέρυσι που δεν είχαμε αυτές τις τιμές, οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου έφτασαν σε ρεκόρ χορήγησης βοηθημάτων σε απόρους και οικονομικά αδύναμους. Ο Δήμος θα παρέμβει. Δεν θα αφήσει κανέναν να κρυώσει στο Κάτω Νευροκόπι» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος