«Η θεραπεία και τα φάρμακα είναι για ενδονοσοκομειακή χρήση και τα εμβόλια για την πρόληψη», ξεκαθαρίζει μιλώντας στην ΕΡΤ Καβάλας, η γενική γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, Όλγα Βασιλείου, με αφορμή τα χαμηλά ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης στην περιοχή και τις διαφορετικές απόψεις που εκφράζονται.
Όπως ανέφερε, στη Δράμα υπάρχει ένα έντονο αντιεμβολιαστικό κίνημα, το οποίο υπήρχε και πριν τον κορονοϊό. Ωστόσο, ο νομός έζησε τις συνέπειές του και οι πληγές είναι ακόμη ανοικτές. «Δεν μπορεί η κοινωνία να κάνει ότι δεν βλέπει τι συμβαίνει».
Με αφορμή τη νέα αιχμηρή κοινή ανακοίνωση των πέντε Ιατρικών Συλλόγων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, με την οποία θέτουν πλέον ζήτημα υποχρεωτικότητας στους εμβολιασμούς υγειονομικών και εργαζομένων σε ιδιωτικές και δημόσιες δομές υγείας, η κ. Βασιλείου ανέφερε ότι είναι αυτονόητο πως πρέπει να είναι εμβολιασμένοι όσοι έρχονται καθημερινά σε επαφή με ευπαθείς ομάδες και οφείλουν να μην θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών τους.
«Με ενοχλεί το γεγονός ότι κάποιες κοινωνικές ομάδες κρύβονται πίσω από τους εμβολιασμένους. Πρέπει να σταματήσουμε τις μεταλλάξεις. Κι αυτό θα επιτευχθεί με τον εμβολιασμό σε ποσοστό 70-80% του πληθυσμού» τόνισε η γ.γ. του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος